AcasăNewsTransportatorii de la Cotar acuză: ASF supraveghează o schemă Ponzi

Transportatorii de la Cotar acuză: ASF supraveghează o schemă Ponzi

Transmite păgubitului un mesaj în care se redă intergal (copy-paste) punctul de vedere al asigurătorului, adică exact același punct de vedere pe care păgubitul RCA l-a primit din partea firmei de asigurari și în urma căruia a redactat și transmis petiția la ASF.

Cele 4.842 de petiții de revenire către Autoritate care sunt “omise” în rapoartele ASF pentru că cei nemultumiți de răspunsurile primite de la ASF nu sunt “petenți unici”.

  1. Prim-vicepreședintele ASF, doamna Doina Dascălu, alarmată de numărul uriaș de petiții înregistrate, nu caută soluții pentru a rezolva cauza acestora, ci identifică soluții pentru mascarea efectelor. În alte cuvinte, constatând existența unei veritabile ”îmbolnăviri” a pieței de asigurări, în loc de a trata cauzele acesteia, se urmărește ascunderea simptomelor – atitudine a cărei ineficacitate și potențial de pericol ar trebui să fie evidente, mai ales în contextul actual.

Astfel, începând din data de 13.03.2020, în urma deciziei Doamnei Dascălu, petenților le este restricționată posibilitatea de a mai depune și înregistra petiții la ASF, prin următoarele manevre:

  • Consumatorii nu mai pot transmite petiții prin e-mail, fosta adresă office@asfromania.ro nemaifiind din punctul de vedere al ASF un canal valid de transmitere a petițiilor (atașată este comunicarea ASF postată pe site-ul oficial al Autorității).
  • Consumatorii pot depune reclamații exclusiv prin accesarea platformei informatice a instituției, procedură greoaie pentru cei nefamiliarizați cu aplicațiile informatice, presupunând configurarea unui cont cu nume de utilizator (username) și parolă, în condițiile în care o parte importantă din populația României nu știe cum să utilizeze astfel de platforme și, din cauza acestei proceduri, renunță în a reclama abuzurile asiguratorilor către autoritatea care ar fi trebuit să le protejeze drepturile.
  • Utilizatorii care reușesc totuși să acceseze platforma informatică a ASF au dreptul la un număr limitat de petiții; celor care depun mai multe petiții în platforma ASF (singurul canal de comunicare admis de catre Autoritate) li se blochează accesul și primesc următorul mesaj:

Limită lucrări atinsă! Limita maximă zilnică de petiții ce pot fi înregistrate de către un singur utilizator a fost atinsă, vă rugăm să reveniți în altă zi!”

Așadar, atragem atenția asupra faptului că platforma informatică a ASF pentru depunerea petițiilor a fost structurată și modificată recent cu intenția vădită de a limita drepturile păgubiților și ale tuturor persoanelor interesate, încalcând în mod grav legislația aplicabilă.

  • Consumatorii care, descurajați de procedura greoaie instituită prin practicile concertate ale asigurătorilor și ASF, și-au cesionat drepturile către unitățile reparatoare sau alte entități apte să obțină valorificarea drepturilor lor legitime, nu mai sunt considerați de ASF ca fiind consumatori. Funcționarii ASF doresc blocarea sau clasarea petițiilor, ca să nu incomodeze societățile de asigurări, și nu doresc să le analizeze în scopul luării unor măsuri adecvate.

Trebuie reținut faptul că de la înființarea ASF și până în luna martie 2020, petițiile transmise către ASF în baza cesiunilor de creanță erau eligibile și acceptate, măsură de altfel în deplină concordanță cu legislația aplicabilă.

Însă, continuând cu aceeași mentalitate contraproductivă (ceea ce nu se vede în public, nu există), aceste petiții au fost declarate neeligibile, astfel încât din exterior să pară că numărul acestora a scăzut.

author avatar
National
1.165 afisari

9 COMENTARII

  1. B.A.A.R a atentionat periodic ASF cu privire la problemele celor 2 asiguratori. Daca Rosu se face ca nu vede ….

  2. Din pacate a fost nevoie de o criza economica pentru ca puroiul societatilor xe asigurări sa iasa la iveala.
    Societatile de asigurari spala banii societăților din afara tarii cu largul concurs al ASF care a inchis ochii ani de a rândul.
    Pentru aceste 2 entitati se aude deja zgomotul catuselor !
    Cei care vor pierde sunt tot pagubitii plătitori de polite RCA obligatorii care vor ramane cu daunele nedespagubite !
    Aceasta este Romania in anul 2020 !

  3. Atat timp cat asf nu o sa fie echidistantă, lucrurile o sa mearga din rau in mai rau. Si e clar in ce directie trag.

  4. Atat timp cat nu va fi sesizata Directia Nationala Anticoruptie nu se va schimba nimic. Poate va aparea un curajos care sa faca asta odata .

  5. Este foarte evident ce fel de tara suntem . O tara care incurajeaza coruptii, spaga , inselaciunea . Daca acesti mizerabili din conducerea ASF , in frunte cu Cristian Rosu , nu fac puscarie pt mizeriile si spagile luate de la asiguratori , de ce ar mai face restul … acest distins domn ar trebui sa inteleaga ca aparand in mod constant si ascunzand in mod evident reclamatiile pagubitilor nu face de cat sa si puna in cap o tara intreaga pt doua societati mizerabile … Zeroins si coruptii de la City .

  6. Am auzit ca ar fi doi mega periculosi in ASF e unu wlasopol si unu’ Munteanu sau ceva de genul asta. Cica astia impart spagile cu unii de la service si cu aia de la cotar sau cum s-or chema, ca cica si ala de la cotar are nepotii angajati la asf si pe nora-sa. Oricum e de mare angajament, buturuga aia de la taximestristi. Am un amic la dna cica au inceput niste verificari pe astia care fac galagie ca ar fi avut dosare penale si mai e unu var cu un primar din ilfov care cica e in spatele lor. Sa ne luam popcorn ca dupa pandemie avem la ce ne uita

    • Este adevărat 100%. Pot confirma. Am fost de fata când Mircea a auzit toate astea. I-a spus bunica-sa intr-o noapte, D-zeu sa o odihneasca!

  7. Mircica ce bine ar fi ca bunica sa fi avut dreptate, iti dai seama ca daca baietii destepti au inceput verificarea o vor face si la bordul ASF si mai ales la asiguratori pe preturile de transfer care sunt de miliarde de euro frate. Sa vezi ce se vor chinuii sa gaseasca firmele de reasigurari ale lui city . Vor gasii adrese postale. Tare imi este ca oamenii nu au invatat nimic dupa episodul Astra-Carpatica care sa lasat cu arestari.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger