AcasăNewsTransportatorii de la Cotar acuză: ASF supraveghează o schemă Ponzi

Transportatorii de la Cotar acuză: ASF supraveghează o schemă Ponzi

Astfel de sancțiuni mimate și informații prezentate în mod intenționat într-o manieră confuză și echivocă de către ASF, inclusiv prin omiterea unor elemente esențiale cu scopul de a manipula opinia publica și Parlamentul României, trebuie să înceteze acum!

Adevărul pe care încercați să îl ascundeți în rapoarte incomplete și inexacte este că de la preluarea conducerii ASF de catre noua echipă, piața de asigurări a devenit un tărâm al farădelegilor, unde păgubiții RCA sunt prinși la mijloc, iar creșterea numărului reclamațiilor cu 300% într-un singur an nu vă îngrijorează deloc!

Sancțiunile aplicate pieței de asigurări sunt ridicol de mici, iar dvs. și directorul de control sunteți personal răspunzători pentru consecințele pe care lipsa unor măsuri adecvate le are asupra stabilității pieței.

Ați anunțat în mod public și cu mare cu aplomb că intentionați să adoptați o atitudine fermă și să disciplinați firma Euroins, trimițând Fondul de Garantare al Asiguraților (FGA) ca administrator temporar la această societate, iar rezultatele acestui demers vorbesc de la sine:

  • 57% dintre toate petițiile înregistrate anul trecut de către întreaga piață de asigurari au fost formulate împotriva acestui asigurător, care nici măcar nu are cea mai mare cota în piața RCA, dar care, așa cum stiți, de peste 6 luni de zile încalcă legea în mod public, conștient și asumat (a se vedea circularele interne apărute în spațiul public). Toate aceste se întâmplă cu știința dvs. și a directorului de control.
  • Societatea Euroins, care a înregistrat o creștere de 600% a reclamațiilor sub mandatul dvs., a fost sancționată cu o amenda ”istorică” ce reprezintă încasările ei într-o oră de funcționare!
  • În perioada în care FGA a fost administrator temporar al Euroins, desemnat de către ASF, nu a fost înregistrat niciun fel de progres la această societate de asigurări și în locul unor măsuri mai drastice, adecvate gravității situației, ați decis retragerea FGA, care oricum nu a avut decât un rol de spectator dezinteresat, pe toată pe durata mandatului său de administrator.

În susținerea celor de mai sus, vom da un exemplu valabil astăzi, la data la care vă este transmisă această scrisoare deschisă.

Așa cum ar trebui să știți, fiecare asigurător are obligația să prezinte pe website-ul propriu situația lunară a reclamațiilor, în primele 15 zile calendaristice ale fiecărei luni, așa cum în mod expres arată prevederile  articolul 5, punctul 15 și 16 din Norma ASF nr. 18/2020:

“(15) Societăţile publică lunar pe site-ul propriu şi actualizează informaţiile prevăzute la alin. (14) în primele 15 zile ale fiecărei luni.

(16) Informaţiile sunt prezentate pentru toate petiţiile şi solicitările de soluţionare alternativă a litigiilor înregistrate la societăţi, indiferent de provenienţa acestora, după cum urmează:

  1. a) pentru anul calendaristic anterior;
  2. b) de la începutul anului până la luna curentă;”
author avatar
National
1.165 afisari

9 COMENTARII

  1. B.A.A.R a atentionat periodic ASF cu privire la problemele celor 2 asiguratori. Daca Rosu se face ca nu vede ….

  2. Din pacate a fost nevoie de o criza economica pentru ca puroiul societatilor xe asigurări sa iasa la iveala.
    Societatile de asigurari spala banii societăților din afara tarii cu largul concurs al ASF care a inchis ochii ani de a rândul.
    Pentru aceste 2 entitati se aude deja zgomotul catuselor !
    Cei care vor pierde sunt tot pagubitii plătitori de polite RCA obligatorii care vor ramane cu daunele nedespagubite !
    Aceasta este Romania in anul 2020 !

  3. Atat timp cat asf nu o sa fie echidistantă, lucrurile o sa mearga din rau in mai rau. Si e clar in ce directie trag.

  4. Atat timp cat nu va fi sesizata Directia Nationala Anticoruptie nu se va schimba nimic. Poate va aparea un curajos care sa faca asta odata .

  5. Este foarte evident ce fel de tara suntem . O tara care incurajeaza coruptii, spaga , inselaciunea . Daca acesti mizerabili din conducerea ASF , in frunte cu Cristian Rosu , nu fac puscarie pt mizeriile si spagile luate de la asiguratori , de ce ar mai face restul … acest distins domn ar trebui sa inteleaga ca aparand in mod constant si ascunzand in mod evident reclamatiile pagubitilor nu face de cat sa si puna in cap o tara intreaga pt doua societati mizerabile … Zeroins si coruptii de la City .

  6. Am auzit ca ar fi doi mega periculosi in ASF e unu wlasopol si unu’ Munteanu sau ceva de genul asta. Cica astia impart spagile cu unii de la service si cu aia de la cotar sau cum s-or chema, ca cica si ala de la cotar are nepotii angajati la asf si pe nora-sa. Oricum e de mare angajament, buturuga aia de la taximestristi. Am un amic la dna cica au inceput niste verificari pe astia care fac galagie ca ar fi avut dosare penale si mai e unu var cu un primar din ilfov care cica e in spatele lor. Sa ne luam popcorn ca dupa pandemie avem la ce ne uita

    • Este adevărat 100%. Pot confirma. Am fost de fata când Mircea a auzit toate astea. I-a spus bunica-sa intr-o noapte, D-zeu sa o odihneasca!

  7. Mircica ce bine ar fi ca bunica sa fi avut dreptate, iti dai seama ca daca baietii destepti au inceput verificarea o vor face si la bordul ASF si mai ales la asiguratori pe preturile de transfer care sunt de miliarde de euro frate. Sa vezi ce se vor chinuii sa gaseasca firmele de reasigurari ale lui city . Vor gasii adrese postale. Tare imi este ca oamenii nu au invatat nimic dupa episodul Astra-Carpatica care sa lasat cu arestari.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger