AcasăNewsTRANSPORTATORII AU INTRAT IN GREVA. Magazinele risca sa ramana GOALE de sarbatori!

TRANSPORTATORII AU INTRAT IN GREVA. Magazinele risca sa ramana GOALE de sarbatori!

Vanzarile de sarbatori sunt puse in pericol de greva tiristilor. Transportatorii de marfa din Romania au intrat de luni in greva, pe termen nelimitat. Ei sunt nemultumiti de acciza pe combustibil, de 7 eurocenti, contestata, de altfel, si de presedintele Traian Basasescu.

Luni dimineata, transportatorii rutieri de marfuri au decis sa opreasca activitatea, sustinand ca „au epuizat toate caile diplomatice” in relatia cu autoritatile.

„Satui sa tot astepte respectarea angajamentelor Ministerului de Transport in ceea ce priveste imbunatatirea contextului legislativ in care isi desfasoara activitatea, transportatorii din toata tara sunt decisi ca incepand din data de 9 decembrie sa inceteze activitatea specifica”, arata Confederatia Nationala Rutiera (CNR), intr-un comunicat postat pe site-ul oficial.

O alta mare nemultumire a tiristilor este legat de indexarea accizei la carburanti cu 7 eurocenti. „Transportatorii rutieri de marfuri mai primesc inca o lovitura de la Guvern prin scumpirea carburantilor odata prin cresterea accizei si totodata prin noua taxa de 7 centi + TVA, abuziv introdusa in carburanti. Transportatorii autohtoni nu pot intelege si nici nu pot accepta explicatiile lipsite de logica prin care Guvernul incearca sa justifice abuzul comis.

Astfel „amortizarea” celor 7 centi pe fondul presupuselor predictii privind scaderea cotatiei internationale a barilului este o aberatie si un nonsens  atat timp cat, intr-o asemenea situatie, in tarile europene pretul carburantilor va fi mai mic decat in Romania, fapt ce arunca si mai mult transportatorii romani in afara competitiei din piata europeana si regionala”, mai arata CNR.

Foto: freefoto.com

author avatar
Alina Costache
294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger