AcasăNewsTransportatorii, atac la ASF: "Neputinţa e la ea acasă! Lobby-ul asiguratorilor, mai...

Transportatorii, atac la ASF: „Neputinţa e la ea acasă! Lobby-ul asiguratorilor, mai puternic”

Discuțiile protestatarilor cu Ministerele de resort și ASF, amânate! Care este motivul!Discuțiile protestatarilor cu Ministerele de resort și ASF, amânate! Care este motivul!/ Sursa FOTO: g4media.ro

Transportatorii acuză ASF că nu le poate îndeplini dorinţele, şi anume plafonarea preţurile la poliţele de asigurare pentru maşinile de mare tonaj.

Unul dintre liderii transportatorilor şi fermierilor care protestează de cinci zile blocând şoselele de centură ale marilor oraşe, Dănuţ Andruş, a spus că nu s-a putut ajunge la niciun numitor comun şi că cerinţele lor nu sunt de luat în calcul.

ASF se face că lucrează

Pe de altă parte, ASF pretinde că lucrează la un set de măsuri care să aibă ca rezultat final reducerea RCA, conform lui Alexandru Petrescu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară.

„Lucrăm la un document de măsuri, unele vor fi parte din norme interne, deci vor avea un termen de implementare scurt, alte măsuri ţin de schimbări de legislaţie.

Lucrăm la bonus malus, vom elabora o serie de subdiviziuni şi circumstanţe care să permită mai multe gradări de preţ, discutăm şi despre întreruperea RCA acolo unde există activităţi sezoniere, sunt în discuţii cu asigurătorii să avem la nivel generalizat, fiindcă în excepţii există, şi plata în rate pentru RCA.

Toate temele sunt pe masă şi am încredere că vom găsi o soluţie în cele din urmă. Toate aceste măsuri sunt gândite ca să aibă ca rezultat final reducerea RCA„, a declarat Petrescu, potrivit Digi24.

Protestatarii sunt sceptici

Reprezentantul fermierilor Dănuţ Andruş a subliniat că solicitările protestatarilor nu sunt luate în calcul iar neputinţa este „la ea acasă”.

„Cerinţele pe care le-am făcut noi nu pot fi luate în calcul. Din punctul eu de vedere neputinţa e la ea acasă. Adică nu se poate face absolut nimic”, a precizat Andruş.

El a precizat că lobby-ul asiguratorilor este mai puternic decât cel al populaţiei.

“Nu au venit cu date concrete. Cerinţele noastre nu sunt de luat în calcul. Nu se poate, nu se poate şi nu se poate.

Deci lucrurile astea, atâta timp cât lobby-ul asiguratorilor este mai puternic decât lobby-ul populaţiei, suferă toată lumea.

Asta este viaţa, nu putem face nimic”, a mai transmis Dănuţ Andruş.

author avatar
Andrei Ștefan
406 afisari

4 COMENTARII

  1. „Pe de altă parte, ASF pretinde că lucrează la un set de măsuri care să aibă ca rezultat final reducerea RCA, conform lui Alexandru Petrescu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară.”
    Mirceaaaaa, fa-te ca lucrezi !!!

  2. ardelenii puturosi stau la gura sobei si trag besini si asteapta sa vina altii sa rezolve . tot moldovenii sunt cu initiativa ….

  3. Se zice ca un cetatean are dosar penal pwntru ca a „instigat” la blocarea circulatiei rutiere.Io intreb de ce progresistii aia din Piata Victoriei care au instigat on line sa vina lumea in piata si sa blocheze circulatia, nu au dosare penale ????

  4. Pretul asigurarii RCA daca este obligatorie prin lege trebuie sa fie controlat de stat si sa fie constituit din costurile cu despagubirile, costurile de functionare si un profit rezonabil, adica pretul actual ar trebui redus cu cel putin 50%. Daca nu va mai fi obligatorie prin lege atunci pot sa ii lase sa puna ce preturi vor, ca daca sar calul atunci lumea nu va mai cumpara. Insa nu este ok asa cum este acum, adica legea te obliga sa cumperi, iar ei pot sa puna ce pret vor (pentru ca si stiu ca tu esti obligat prin lege sa cumperi)!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger