AcasăNewsTransport gratuit în România pentru refugiații din Ucraina

Transport gratuit în România pentru refugiații din Ucraina

refugiatiTransport gratuit în România pentru refugiații din Ucraina

Refugiații ucraineni care intră în România vor beneficia în acest an de transport gratuit cu mijloace feroviare și rutiere doar pe o perioadă de 5 zile de la intrarea în țara noastră, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern inițiat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Această gratuitate se acordă pentru deplasările făcute din zona graniţelor cu Ucraina şi Republica Moldova către localităţi de pe teritoriul României sau către ieşirea din ţară spre alte state, în afara celor menţionate anterior.

Refugiații ucraineni vor putea circula gratuit cu trenul sau transportul public doar 5 zile de la intrarea în România

„În contextul situaţiilor prezentate privind conflictul militar între Federaţia Rusă şi Ucraina, ţinând cont de cadrul legal actual aplicabil, s-a considerat necesară elaborarea unei Hotărâri de Guvern privind acordarea de gratuităţi şi facilităţi cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, în vederea reglementării situaţiilor actuale.

Astfel, se propune ca aceştia să beneficieze, pe o perioadă de 5 zile calendaristice de la momentul intrării pe teritoriul României, pentru deplasări efectuate din zona graniţelor cu Ucraina şi Republica Moldova către localităţi de pe teritoriul ţării sau către ieşirea din ţară, spre alte state în afara celor menţionate anterior, de: gratuitate la toate călătoriile efectuate cu operatorii de transport feroviar, la toate rangurile de tren, clasa a II-a, loc pe scaun; gratuitate la efectuarea unei călătorii cu mijloace de transportul rutiere pe teritoriul ţării şi a unei călătorii internaţionale în baza hotărârii comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă sau a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, după caz, care va cuprinde numărul de persoane care necesită transport, localitatea de îmbarcare şi destinaţia”, se arată în actul normativ.

De asemenea, prin acest proiect de act normativ se propune suplimentarea bugetului MTI cu suma de 4,159 milioane de lei, pentru acoperirea cheltuielilor cu transportul feroviar public al acestor cetăţeni, în perioada 1 – 11 martie 2022.

author avatar
Andreea Vlad
295 afisari

4 COMENTARII

  1. hopaaa…..uite chiar au dreptul si la o calatorie internationala….sa plece in Bali,in Australia…cat mai departe dar pe banii lor daca vor, nu pe banii ursulei( adica ai fraierilor)

  2. Slugi la racheti!! De ce va imprumutati ba ca aveti deficit daca la astia le dati gratuitati cat juma de buget???Caciu ce ziceai de catu cu imprumuturile??

  3. Analfabetii astia functionali, nu pricep ca „refugiatii cu aur pe maini” se vor plimba odata la 5 zile gratis treversand tara.Deci, 5 zile gratis per persoana.Restul sa scoata din buzunarele de firma.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger