AcasăNewsTransport cu aproape 24 de tone de deșeuri metalice, blocat de autorități...

Transport cu aproape 24 de tone de deșeuri metalice, blocat de autorități la intrarea în țară. De unde erau aduse

(sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Arad)

Un TIR încărcat cu aproape 24 de tine de deșeuri metalice nu a fost lăsat să intre în țară, odată ajuns la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, după ce autoritățile au făcut verificări, stabilind că agentul economic la care urma să ajungă transportul nu era înregistrat în ROAFM.

„La PTF Nădlac 2- Autostrada, în data de 25 iulie 2022, echipa de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Arad împreună cu agenti ai Inspectoratului teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, Sector Poliție de Frontieră Nădlac, au interzis intrarea în țară a unui transport de deșeuri de fier/oțel având cantitatea de 23,97 tone”, a anunțat, marți, Garda de Mediu Arad, pe pagina de Facebook.

Ce au constatat autoritățile române

(sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Arad)

Conform sursei citate, marfa provenea din Ungaria și avea ca destinatar o societate comercială din județul Caraș-Severin. „Agentul economic din jud.Caraș-Severin nu era înregistrat în ROAFM și implicit nici transportul nu era notificat”, a mai transmis Garda de Mediu Arad.

(sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Arad)

Mai mult, sursa citată anunță că deșeurile respective erau amestecate, iar pe lângă cele de fier/oțel au mai fost găsite și deșeuri din cauciuc, aluminiu și material textil.

(sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Arad)

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, un al transport – doar că a fost vorba, la acea dată, de deșeuri de haine second-hand – nu a fost lăsat să intre în țară. „Comisari ai Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Arad împreună cu agenți ai PTF Nădlac în data de 05.07.2022 la Punctul de Trecere a frontierei Nădlac 2 ( autostrada) au interzis intrarea in țară a unui transport de deșeuri haine second-hand având greutatea de 15 tone.

Marfa provenea din Germania iar agentul economic din județul Hunedoara destinatarul transportului nu posedă instalație de reciclare/recuperare a deșeurilor și nici nu este înscris în ROAFM”, anunța Garda de Mediu Arad, pe aceeași rețea de socializare, în 6 iulie.

417 afisari

1 COMENTARIU

  1. AMBELE TRANSPORTURI AU AJUNS CAND NU TREBUIE !!,SPAGARII NU ERAU DE SERVICIU !. VOR STA DINCOLO DE VAMA PANA VINE SCHIMBUL CARE INCHIDE OCHII SI LASA COTIZATIA !!!!!!!!!!!!!!!!.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger