AcasăNewsALERTĂ: Transnistria cere ajutorul Rusiei! Separatiștii de la Tiraspol au adoptat rezoluția!

ALERTĂ: Transnistria cere ajutorul Rusiei! Separatiștii de la Tiraspol au adoptat rezoluția!

sursa foto: romaniatv.net

Reuniți, miercuri, în capitala Transnistriei, deputații separatiști au cerut ajutor Rusiei, acuzând „presiuni” din partea Republicii Moldova.

Congresul deputaților de toate nivelurile din republica separatistă nerecunoscută Transnistria a adoptat, miercuri, într-o ședință extraordinară la Tiraspol, o rezoluție.

E vorba despre o rezoluție pe care o vor trimite către Rusia, guverne occidentale și organizații internaționale prin care să denunțe presupuse presiuni din partea Republicii Moldova, potrivit agenției oficiale de presă de la Tiraspol, Novosti PMR, preluată de digi24.ro.

Aceștia cer Rusiei „măsuri de protejare” a Transnistriei „în fața presiunii tot mai mari din partea Republicii Moldova”, Tiraspolul argumentând adresarea către Moscova prin faptul că peste 220.000 de cetățeni ruși locuiesc în Transnistria.

Citiți și: Miroase a RĂZBOI la Chișinău: Transnistria vrea alipirea la Rusia!

Ce cer, mai exact, separatiștii din Transnistria

S-au aflat și hotărârile – șapte la număr – luate în cadrul acestui congres al Deputaților Poporului.

Iată, conform sursei citate, aceste hotărâri ale celui de-al VII-lea Congres al Deputaților Poporului de toate nivelurile:

1. Se adresează Consiliului Federației și Dumei de Stat a Rusiei cu cerere de implementare a măsurilor de protejare a Transnistriei în fața presiunii tot mai mari din partea Republicii Moldova. Peste 220 de mii de cetățeni ruși locuiesc în Transnistria. Rusia participă la misiunea de menținere a păcii de pe Nistru și este garant și mediator în procesul de negociere.

2. Se adresează Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite cu cerere de luare în considerare a drepturilor inalienabile ale poporului pridnestrovian, garantate de normele internaționale, pentru stoparea încălcării de către Moldova vecină a drepturilor și libertăților cetățenilor din Pridnestrovie și pentru a preveni provocările care conduc la o escaladare a tensiunii.

3.Apel către participanții la procesul de negociere internațională în formatul „5+2”.

4. Apel la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa cu un apel la influențarea conducerii Republicii Moldova pentru a reveni la un dialog adecvat în cadrul procesului de negocieri internaționale și pentru a asigura condițiile unei soluții civilizate a conflictului.

5. Acceptați un apel adresat Adunării Interparlamentare a Statelor Părți ale Comunității Statelor Independente cu un apel pentru a preveni escaladarea pe Nistru.

6. Acceptați un apel către Parlamentul Uniunii Europene cu cererea de a depune eforturi pentru a preveni presiunile din partea Republicii Moldova și încălcarea drepturilor și libertăților pridnestrovienilor.

7. Acceptați un apel către Comitetul Internațional al Crucii Roșii cu un apel pentru asigurarea condițiilor pentru asigurarea drepturilor, intereselor și libertăților inalienabile sociale și umanitare ale tuturor locuitorilor din Transnistria.

Săptămâna trecută se vehiculase faptul că ar fi urmat ca la acest congres să se ceară alipirea la Rusia. VEZI DETALII AICI.

author avatar
Andrei Coman
518 afisari

4 COMENTARII

  1. Moldova a pierdut demult controlul Transnistriei. Putin a semnat un ordin prin care nu mai recunoaște aparenta acestei regiuni la Moldova. Și asta din cauza politicii bezmetice a sorosistei Maia Sandu, care va folosi Transnistria pentru atragerea României în război, adică va sacrifica Ro pentru Ukropistan. Asta este scenariul care daca se va pune în practica ne va aduce nenorocirea. Deși sunt un antibasist, in problema Transnistriei trebuie să-i dau dreptate pentru sfatul dat Moldovei de a-și lua gândul de la Transnistria. Iar despre Base se pot spune multe, dar prost nu e! Repet, pericolul vine de la globalistii-sorosisti, proukropi, de la Chisinau!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger