AcasăNewsTransgaz, plan ambițios! Investiții de peste 3 miliarde de euro. Sterian: Compania...

Transgaz, plan ambițios! Investiții de peste 3 miliarde de euro. Sterian: Compania este angrenată în dezvoltarea mai multor proiecte strategice

Ion Sterian, directorul general al Transgaz (sursa foto: cnr-cme.ro)

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale (SNTGN) Transgaz SA, compania condusă de către Ion Sterian, are în plan investiții de 3,2 miliarde de euro.

E vorba, între altele, de investiții majore de transport, dar și de racordarea unor întregi comunități la rețeaua națională de gaze naturale. Astfel, Transgaz își consolidează poziția de companie strategică nu numai la nivel național, ci și la nivel regional și chiar european.

Sterian a dezvăluit că Transgazul și-a asumat, prin PDSNT, un amplu program de investiții, pe următorii ani. „Transgaz și-a asumat, prin Planul de Dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport a gazelor naturale (PDSNT) pe următorii 10 ani, un amplu program investiţional, cu proiecte estimate la aproximativ 3,2 miliarde euro, ce permit alinierea noastră la cerinţele de transport şi operare europene, la cele ale Pactului Verde European privind decarbonizarea”, a declarat, pentru Focus Energetic, Ion Sterian, directorul general al Transgaz.

Sterian: Transgaz, angrenată în dezvoltarea mai multor proiecte strategice

Pe lângă proiectele majore (BRUA fazele 2 și 3, preluarea gazelor din Marea Neagră prin gazoductul Tuzla – Podișor, interconectarea României cu Serbia ș.a.), în programul de investiții al companiei există și proiecte de investiții pentru extinderea Sistemului Național de Transport al gazelor naturale în zone cu sisteme de distribuție nou înființate (în județele Maramureș, Mehedinți, Neamț, Vrancea, Vâlcea, Timiș, Buzău, Bacău, Harghita ș.a.), precum și conducta de transport gaze naturale pentru alimentarea CET Mintia (ce va trece de pe huilă, pe gaze), menționează sursa citată.

Compania Transgaz este angrenată în dezvoltarea mai multor proiecte strategice de realizare a unor gazoducte, investiții care confirmă anvergura regională a companiei (precum conducta Ungheni – Chișinău, BRUA – Faza I, dezvoltările în partea de nord-est a țării) și rolul ei de primă multinațională românească cu capital majoritar de stat”, a mai precizat Sterian.

Citiți mai multe AICI.

author avatar
Andrei Coman
417 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger