AcasăNewsTransgaz incepe lucrarile la tronsonul Mintia-Brad

Transgaz incepe lucrarile la tronsonul Mintia-Brad

Agenţia de Rating Fitch confirmă ratingul Transgaz 'BBB-' cu perspectiva stabilă

In data de 27 octombrie 2018, la sediul Primariei Municipiului Brad, incepand cu ora 10.00 va avea loc semnarea ordinului de incepere a lucrarilor la conducta de transport gaze naturale etapa I – tronson Mintia-Brad, emis de Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale ”TRANSGAZ” SA Medias (SNTGN TRANSGAZ S.A).

Documentul va fi semnat in prezenta conducerii SNTGN TRANSGAZ S.A., a oficialitatilor judetene si a constructorului lucrarii CIS GAZ S.A. precum si a subantreprenorului CONDMAG S.A.

In vederea cresterii sigurantei alimentarii cu gaze naturale a consumatorilor din vestul tarii, respectiv din judetele Hunedoara, Arad si Bihor, este necesara si oportuna construirea unei conducte de transport gaze naturale pe directia Mintia – Brad – Stei, care va interconecta conducta de transport gaze naturale DN 400/300 Cefa – Capilna – Beius – Stei cu conducta de transport gaze naturale  DN 300 Simeria – Mintia.

Prin realizarea acestei interconectari se va asigura in acelasi timp echilibrarea Sistemului National de Transport (SNT), alimentarea cu gaze naturale a localitatilor de pe traseul conductei, precum si cresterea flexibilitatii SNT pentru preluarea varfurilor de consum, din zona de vest a tarii.

Obiectivul de investitie proiectat se va amplasa pe teritoriul judetului Hunedoara, in extravilan si intravilan, pe teritoriile administrative ale localitatilor apartinatoare comunelor Vetel, Soimus, Baita, Valisoara, Luncoiu de Jos, Ribita si municipiul Brad.

Sursele de finantare sunt asigurate din Fondurile proprii al SNTGN TRANSGAZ SA  (surse de finantare prevazute in Programul de modernizare investitii al TRANSGAZ SA pentru anii 2018-2019) iar valoarea contractului este in suma de 22.455.347,20 lei fara TVA.  Data estimata a finalizarii lucrarilor este trim IV 2019 (termenul este de 16 luni de la data semnarii ordinului de incepere a lucrarilor).

author avatar
Andrei Coman
522 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger