AcasăNewsTransgaz incepe lucrarile efective la BRUA

Transgaz incepe lucrarile efective la BRUA

 Transgaz joaca tot mai sus pe piata internationala a gazelor

 

SNTGN Transgaz SA informeaza asupra faptului ca Ministerul Energiei, in calitate de autoritate competenta pentru proiecte de infrastructura energetica de interes comun a emis Decizia exhaustiva nr.1 /21.03.2018 pentru proiectul de interes comun:

„Dezvoltarea pe teritoriul Romaniei a sistemului national de transport a gazului pe coridorul de transport Bulgaria – Romania – Ungaria – Austria – gazoduct Podisor – Horia GMS si trei noi statii de comprimare (Jupa, Bibesti si Podisor) (etapa1)”, inclusiv alimentare cu energie electrica, protectie catodica si fibra optica: Conducta de transport gaze naturale Podisor – Recas in lungime de 479 km, Statie de comprimare gaze Podisor, Statie de comprimare gaze Bibesti, Statie de comprimare gaze Jupa, organizari de santier si Depozite de material tubular.

In conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 347/2013 – decizia exhaustiva reprezinta decizia sau ansamblul deciziilor luate de o autoritate sau de autoritati ale statelor membre, cu exceptia instantelor judecatoresti, care stabileste daca unui initiator de proiect i se acorda sau nu autorizarea pentru realizarea proiectului.

Prin emiterea Deciziei exhaustive se costata indeplinirea intregului proces de autorizare necesar realizarii unui proiect de interes comun, in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 347/2013 si a legislatiei nationale in vigoare.

Avand in vedere finalizarea conforma si completa a procesului de autorizare necesar pentru realizarea proiectului de interes comun, a procesului de consultare si participare a publicului precum si emiterea Deciziei exhaustive, SNTGN Transgaz SA in calitate de initiator al Proiectului BRUA a obtinut astfel dreptul de incepere efectiva a lucrarilor de construire a gazoductului, care conform calendarului estimativ de dezvoltare a proiectului BRUA are ca termen de finalizare a Fazei I, sfarsitul anului 2019.

Traseul conductei urmeaza directia generala de la Sud Est spre Vest, traversand judetele: Giurgiu, Teleorman, Dambovita, Arges, Olt, Valcea, Gorj, Hunedoara, Caras-Severin si Timis.

De-a lungul traseului conductei se vor amplasa 38 de statii de robinete de sectionare, din care 33 pe firul conductei si 5 in incinta statiilor de comprimare gaz, precum si 18 statii de protectie catodica.

Realizarea unui nou coridor european de transport al gazelor naturale, care va conecta Bulgaria cu Austria prin Romania si Ungaria (BRUA), va spori securitatea aprovizionarii cu gaze a tarilor europene si va reduce dependenta energetica la nivel european si regional, permitand astfel diversificarea rutelor de aprovizionare cu gaze naturale.

SNTGN Transgaz SA Medias este operatorul tehnic al Sistemului National de Transport (SNT) gaze naturale si asigura indeplinirea in conditii de eficienta, transparenta, siguranta, acces nediscriminatoriu si competitivitate a strategiei nationale privind transportul intern si international al gazelor naturale si dispecerizarea gazelor naturale, precum si cercetarea si proiectarea in domeniul specific activitatii sale, cu respectarea cerintelor legislatiei europene si nationale, a standardelor de calitate, performanta, mediu si dezvoltare durabila.”

author avatar
Andrei Coman
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger