AcasăNewsTRANSGAZ, în ”careul de ași” ai Europei prin proiectul BRUA!

TRANSGAZ, în ”careul de ași” ai Europei prin proiectul BRUA!

Iată că vin și vești mai mult decât îmbucurătoare și de care avem atâta nevoie în aceste vremuri atât de grele nu doar pentru sănătatea publică, dar și pentru economia românească. Iar TRANSGAZ este din nou furnizorul unor asemenea știri mai mult decât salutare precum cea că în ciuda pandemiei de COVID-19, proiectul strategic BRUA nu doar că este în grafic, dar lucrările desfășurate în ritm alert vor conduce la consolidarea rolului României în sectorul gazelor naturale.

 Iar odată cu finalizarea proiectului BRUA nu doar că se va putea vorbi ”pe viu” despre creșterea calității vieții românilor și despre atragerea unor noi investiții strategice majore, dar după cum a asigurat chiar directorul general Ion Sterian, ”TRANSGAZ va fi una dintre primele patru companii ale Europei în domeniul Energiei”!

”Suntem în grafic”!

De altfel, Ion Sterian a subliniat că proiectul este în continuă desfășurare, importanța acestuia fiind una primordială. ”Specialiștii sunt pe teren, contextul pandemiei de coronavirus nefiind o piedică având în vedere că au fost luate măsuri de siguranță încă de la începutul acesteia.”

Directorul general Ion Sterian anunță că TRANSGAZ este în grafic cu proiectul BRUA

Conducerea TRANSGAZ subliniind și că ”noi ne-am luat măsurile corespunzătoare pe două linii. Una : siguranța și protecția salariaților TRANSGAZ și a familiilor acestora indirect de la un capăt la altul și pe partea de a menține sistemul în parametrii optimi de operare. La ora actuală avem rețeaua de transport a Transgazului de circa 13.500 de kilometru de conductă care la sfârșitul lunii august când finalizăm BRUA mai crește cu 480 de kilometri. Și, pe fiecare investiție în parte o să depășim 14.500 de kilometri de conductă. Din punct de vedere al lungimii și al consumurilor tehnologice specifice în transportul gazelor am ajuns pentru prima dată sub 0,5 la sută exact cum au țările cu companiile de profil, operatorii de sistem din Germania, Franța sau din Anglia. Acolo a ajuns și TRANSGAZ-ul cu consumurile tehnologice” a reiterat directorul general. În plus, nu trebuie uitat nici că, după cum a subliniat Sterian, ”lucrările se realizează cu ajutorul unor tehnologii de ultimă generație dar și cu eforturi mari din partea tuturor celor din teren pentru a finaliza prima fază a proiectului. Momentan, două stații au fost realizate și puse în funcțiune, urmând ca cea din Bibești să fie finalizată la finele lunii aprilie 2020. Totodată, compania TRANSGAZ  va conecta Republica Moldova la Europa printr-un alt proiect de importanță strategică, gazoductul Ungheni – Chișinău, prin care furnizorii din Republica Moldova își vor putea aduce gaze din diferite surse”.

author avatar
Andrei Coman
505 afisari

1 COMENTARIU

  1. Poate ne spune vineva, ce transporta transgaz prin aceste conducte sa și Spre Moldova.Toata campania se presa tv și ziare despre activitatea și realizările TG a început de când sunt semnalate neregulile conducerii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger