AcasăNewsTransgaz, comunicat referitor la incidentul din noaptea de 21 septembrie

Transgaz, comunicat referitor la incidentul din noaptea de 21 septembrie

sursa foto: Facebook/ISU Vrancea

Reprezentanții Transgaz au transmis, joi, un comunicat referitor la „incidentul din noaptea de 21 septembrie”.

E vorba despre explozia ce a avut loc pe șantierul Autostrăzii Moldovei (A7).

Redăm în cele ce urmează, integral, comunicatul Transgaz:

„În noaptea de 21 septembrie 2023, în județul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Șendreni-Onești, în zona localității Călimănești, la kilometrul 93+328 față de SCV Șendreni, respectiv kilometrul 52+174 față de NT Onești s-a produs un incident tehnic major cu foc ,în timpul execuției lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focșani -Bacău).

Menționam faptul că, constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea „Autostrada Focșani -Bacău (inclusiv rețele de utilități) cu amplasamentul pe teritoriul județului Vrancea”, acesta nedeținând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect.
Reprezentanții Transgaz s-au deplasat imediat la fața locului, au întreprins toate măsurile tehnice necesare pentru stingerea flăcării, izolarea conductei de transport gaze naturale, eliminând orice alte riscuri pentru viața umană și mediul înconjurător.

Nu au fost afectați furnizori sau consumatori de gaze naturale, SNTGN Transgaz SA luând toate măsurile tehnice necesare pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a zonei.

SNTGN Transgaz SA transmite condoleanțe familiilor și apropiaților celor care și-au pierdut viața în acest incident”.

author avatar
Andrei Coman
357 afisari

4 COMENTARII

  1. Ce scrie in autorizatia de constructii ?,cine a eliberat terenul de sarcini ?,cine a predat zona de lucru constructorului A7 ?,cu-i ii revenea sarcina de deviere a conductei magistrale de gaze Onesti -Sendreni ?,ce termen avea devierea magistralei de gaze ?,ce termen avea constructorul pentru realizareaautostrazii .
    SNTGN ca si propietar al sistemului de conducte este cel care liciteaza lucrarile pentru conductele de gaze ,tot SNTGN stabileste si cine este Dirigintele de santier cu obligatia supravegherii lucrarilor . Inca o nenorocire in care se vede HAOSUL ,IRESPONSABILITATEA ,INCOMPETENTA CELOR CARE DAU ORDINE DIN BIROU FARA SA AIBA NICI O COMPETENTA .
    COMANE ,avizul CTE al SNTGN nu sta la constructor !!,acel aviz trebuia comunicat proiectantului ,celui care facut proiectarea traseului .
    In documentatiile de baza trebuia sa fie avizul OCPI in care era traseul conductei de gaze ,iar conducta de gaze trebuia sa aiba BORNE DE MARCARE A TRASEULUI !.
    Aruncati vina pe constructor ?,vina apartine celor care au permis inceperea lucrarilor fara eliberarea terenului CNAIR principalul vinovat ,ce coordonare este acea in care este ignorata
    magistrala de gaze ?

  2. @ Au ”reglementat” ”atribuții” și ”competențe” să se obțină avize de lucru la realizarea de proiecte publice pe domeniul public și de la societăți comerciale de drept privat, ?

  3. & Rețeaua de gaze este bun public, așa cum reglementează legea 213 din 1998 și Constituția, Tansgaz fiind doar administrator al rețelei și având statut de societate comercială de drept privat, cu acționariat, ?

  4. & Probabil competențele Transgaz sunt de avizare a lucrărilor la rețelele de gaze pe care le administrează , ca societate comercială de drept privat, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger