AcasăNewsTransgaz atrage atenția: atacuri de tip phishing care se folosesc de imaginea...

Transgaz atrage atenția: atacuri de tip phishing care se folosesc de imaginea companiei. „Promisiuni false de câștiguri”

Transgaz semnalează, joi, prin intermediul unui comunicat asupra faptului că în mediul on-line există știri false și atacuri de tip phishing care afectează imaginea companiei.

„SNTGN Transgaz SA atrage atenția tuturor celor interesați cu privire la existența în mediul on-line a unor știri false și atacuri de tip phishing care afectează imaginea companiei.

Site-urile web, reel-uri facebook, reclame youtube implicate în aceste acțiuni utilizează fără permisiune imaginea Transgaz, a reprezentanților săi sau a unor persoane publice şi creează simulări ale paginii oficiale a companiei”, se precizează într-un comunicat.

Ce e de făcut pentru a evita să cădeți în plasa unor astfel de încercări de fraudă

Aceste încercări de fraudă se bazează, spun reprezentanții companiei, „pe promisiuni false de câștiguri rezultate din tranzacționarea acțiunilor companiei pe diverse platforme nelegitime”.

Transgaz oferă și un sfat în acest caz. „Pentru a evita astfel de tentative de fraudă, SNTGN Transgaz SA recomandă înaintea luării unei decizii de investiții, consultarea surselor oficiale de informare respectiv website-ul companiei www.transgaz.ro precum și website-ul Bursei de Valori București www.bvb.ro.”, conform comunicatului.

Transgaz mai anunță că a sesizat autoritățile competente în combaterea acestor tipuri de fraude. „SNTGN Transgaz SA reiterează faptul că, reprezentanții societății nu încurajează prin declarații publice utilizarea vreunei platforme de tranzacționare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate).

Încă de la apariția primelor astfel de atacuri, SNTGN Transgaz SA a sesizat autoritățile competente naționale în combaterea acestor tipuri de fraude și a luat toate măsurile necesare, astfel încât să fie asigurată informarea corectă a tuturor celor interesați.
În situația în care vă confruntați cu tentative de fraudă sau activități suspecte, este foarte important să raportați imediat aceste situații autorităților competente”, se precizează în același mesaj făcut public, joi, de către reprezentanții companiei.

author avatar
Andrei Coman
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger