AcasăNewsTransgaz a finalizat deja 215 km din conducta BRUA, proiectul cu o...

Transgaz a finalizat deja 215 km din conducta BRUA, proiectul cu o investiţie de 560 milioane de euro

Compania continuă lucrările la conducta BRUA-faza 1. Au fost deja finalizați 215 kilometri de conductă și începe implementarea unor noi investiții privind racordarea la gaze, conform programului de guvernare și de Dezvoltare a SNT pentru perioada 2019-2028, din câte a anunţat Ministerul Economiei.

În cadrul proiectului BRUA-Faza 1, investiţie de aproximativ 560 milioane de euro, se vor desfăşura lucrări pe teritoriul a 11 judeţe din ţară. Noul gazoduct va avea o lungime totală de 550 km şi o capacitate maximă de 1,5 miliarde de mc/anual spre Bulgaria şi 4,4 miliarde de mc/anual spre Ungaria. Până la acest moment au fost finalizați 215 km de conductă și trei stații de comprimare, după cum urmează:

– STG Jupa finalizată, se află în probe tehnologice, punerea în funcţiune va avea loc
la 01.10. 2019;
– Podişor – finalizată în proporţie de circa 90%, punerea în funcțiune va avea loc la
01.11.2019,
– Bibești – finalizată 80%, punerea în funcţiune – în data de 17 aprilie 2020.

În vederea creșterii siguranței alimentării cu gaze naturale a consumatorilor, pentru consolidarea și echilibrarea SNT, Transgaz a demarat construirea unor tronsoane de conductă pe direcțiile :
– DN 250 Pojorâta – Vatra Dornei;
– DN 300 Mintia – Brad – Mintia – Brad – Ștei;
– Craiova – Segarcea – Băilești – Calafat.

Prin finalizarea tronsonului de conductă Pojorâta – Vatra Dornei se creează premisa interconectării sistemului de transport gaze naturale din partea de Nord – Vest a țării (zona de consum Bistrița), cu sistemul de transport gaze naturale din partea de Nord – Est (zona de consum Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei), definindu-se astfel ca proiect de importanță națională.

author avatar
Andrei Coman
525 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger