AcasăNewsTransavia, scoasă la vânzare? Banca celebră angajată de omul de afaceri Ioan...

Transavia, scoasă la vânzare? Banca celebră angajată de omul de afaceri Ioan Popa

Transavia, scoasă la vânzare? Banca celebră angajată de omul de afaceri Ioan Popa

Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România, a angajat banca de investiţii Rothschild pentru a testa piaţa în privinţa unui eventual interes pentru achiziţia companiei.

Demersul a început la finalul anului trecut, iar pe piaţă circulă între consultanţi şi potenţiali investitori dosarul de prezentare a companiei Transavia.

Vrea să ştie cât valorează compania

Acest demers nu înseamnă neapărat că se va ajunge la o tranzacţie de vânzare a Transavia. Omul de afaceri Ioan Popa, proprietarul companiei din Alba, dorește să vadă care este evaluarea din piață a companiei.

Transavia a anunțat la finalul anului trecut că va investi 17 milioane de lei în modernizarea unei linii de procesare carne de pui în produse elaborate, complet automatizate, care va permite companiei dublarea capacității de procesare de carne de pui.

Are peste 2.300 angajaţi

Compania are, în prezent, peste 2.300 de angajați, care activează preponderent în cele 29 ferme de creștere a păsărilor și în cele patru ferme de producție vegetală.

În fermele companiei, localizate în opt județe din Transilvania, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui. Aproximativ 25% la sută din producția anuală merge către export, în mai multe state europene, în Africa și în țări din Asia.

author avatar
Andrei Ștefan