AcasăNewsTransalpina bate Transfagarasanul: Cea mai inalta sosea din tara atrage turistii ca...

Transalpina bate Transfagarasanul: Cea mai inalta sosea din tara atrage turistii ca un magnet

Cea mai inalta sosea din tara nu este Transfagarasanul, ci Transalpina, cunoscuta oficial ca DN 67C. Drumul, cu o lungime de 148 de kilometri, traverseaza Muntii Parang, printre Valea Jiului si Valea Oltului, strabate localitatea Ranca si trece pe la Obarsia Lotrului, pe langa Lacul Oasa. Desi nu a fost inaugurata oficial, Transalpina va deveni unul dintre cele mai frumoase drumuri prin munte din Europa.

Soseaua Transalpina, cunoscuta ca „Drumul Regelui„, este deschisa circulatiei si atrage turistii ca un magnet. Micile portiuni care au mai ramas de asfaltat nu-i impiedica pe turisti sa admire, de la peste 2.100 de metri altitudine, superbul peisaj din Parang.

Zona strabatuta de noul drum ascunde un potential turistic urias. Soseaua ajunge pana la 2.145 de metri altitudine, in Pasul Urdele, mai sus decat Transfagarasanul (2.042 metri, la Balea Lac) si ofera ocazia de a admira unul dintre cele mai frumoase peisaje din Romania.

Lucrarile la cea mai inalta sosea din tara sunt gata in proportie de 98%.  Doar mici portiuni au ramas neterminate, insa masinile pot trece fara probleme.

Lucrarile de asfaltare si modernizare au inceput in 2009, iar constructorii si-au propus sa le finalizeze pana la sfarsitul acestui an.

[nggallery id=119]

 

[vimeo]25341257[/vimeo]

1.730 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger