AcasăNewsTramvaiele Astra vor intra în circulaţie în Capitală „în câteva zile”

Tramvaiele Astra vor intra în circulaţie în Capitală „în câteva zile”

(sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

O nouă promisiune pentru locuitorii Capitalei care folosesc transportul public în comun. În câteva zile ar urma să iasă pe traseu tramvaie noi.

Câte? 15. Anunțul a venit de la primarul Capitalei, Nicușor Dan. Edilul nu a precizat și o dată exactă la care vor ieși în parcurs tramvaiele de la Astra Arad.

„Comisia de Recepție a terminat evaluarea documentelor și a decis că tramvaiele livrate de Astra Arad sunt conforme și respectă cerințele din caietul de sarcini.

În câteva zile, cele 15 tramvaie vor fi puse în circulație”, a transmis Nicușor Dan, miercuri, 7 decembrie, pe Facebook.

Citiți și: EŞEC de 840 de milioane lei a lui Nicuşor Dan. Noile tramvaie 41 sunt un DEZASTRU pentru Bucureşti

Nicuşor Dan şi-a luat ŢEAPĂ cu noile tramvaie pentru Bucureşti. A făcut o gafă cât el de mare!

„Un mare circuit de hârtii”

De altfel, recent, Primarul Capitalei anunțase în fața presei că luni a avut discuții cu reprezentanţii Comisiei de recepţie şi ai Astra Arad.

„Este o chestiune care nu ţine de tramvaie, ci de hârtiile care trebuie făcute. A fost o ofertă pe care Astra a făcut-o, când achiziţia s-a demarat, în 2018. Un tramvai are cam 20.000 de componente, piaţa s-a schimbat de atunci şi pentru orice modificare pe care dumnealor au adus-o faţă de oferta pe care au făcut-o trebuie să existe o aprobare şi de la Autoritatea feroviară, şi de la noi, ca achizitor.

Şi asta înseamnă un mare circuit de hârtii care în mare, mare măsură s-a realizat”, susținuse Nicuşor Dan, marți, aflat la șantierul de termoficare aferent Obiectivului 4 – Magistrala II-III Grozăvești.

 

author avatar
Andrei Coman
439 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger