AcasăNewsTramvaiele 1 si 10, delimitate de restul traficului, pe modelul liniei 21

Tramvaiele 1 si 10, delimitate de restul traficului, pe modelul liniei 21

Gata cu masinile ajunse pe liniile tramvaielor, pe soseaua Stefan cel Mare arhiplina sau in alte zone aglomerate, la ore de varf!

Ideea are in vedere cresterea vitezei de rulare a tramvaielor, in conditiile in care masinile nu mai pot ingreuna parcursul acestor mijloace RATB

La fel cum s-a intamplat cu tramvaiele care leaga cartierul Colentina de inima Capitalei, mai exact de Piata Sfantul Gheorghe, si mijloacele de transport in comun ce ruleaza pe liniile 1 si 10 vor fi delimitate cu garduri de restul mijloacelor de trafic.

Concret, tramvaiele 1 si 10 vor circula pe benzi proprii de rulare, odata ce consilierii generali ai Capitalei au dat unda verde, in cadrul sedintei de miercuri, propunerii pe care o formulase primarul general Firea.

Investitia vizeaza aproape tot traseul, adica in jur de 21,6 kilometri, este estimata la circa 6,2 milioane lei -finantare ce se va realiza din bugetul local -si va fi amortizata in aproximativ 15 luni, din cate anunta Primaria Generalei.

Proiectul presupune ca separatoarele vor fi amplasate astfel:

–         Tronson I – de la Piata Sudului pana la Pasaj Obor, pe arterele Calea Vacaresti si Soseaua Mihai Bravu;

–         Tronson II – de la Pasajul Obor pana la B-dul Timisoara, pe arterele Soseaua Stefan cel Mare, B-dul Iancu de Hunedoara, pe B-dul Vasile Milea pana la B-dul Timisoara;

–         Tronson III – de la Bucla de intoarcere Romprim S.A. pana la Str. Sura Mare, pe Soseaua Oltenitei;

–         Tronson IV – pe B-dul Timisoara de la intersectia cu B-dul Vasile Milea pana la intersectia cu Str. Razoare, pe Str. Constantin Istrati de la intersectia cu Str. Progresului (Trafic Greu) pana la intersectia cu Soseaua Viilor si pe Soseaua Viilor de la intersectia cu Str. Constantin Istrati pana la intersectia cu Calea Serban Voda, din cate se mentioneaza in comunicatul PMB.

 

author avatar
Cristina Stefan
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger