AcasăNewsTraian Ungureanu, atac la Ponta: "La Bruxelles, oameni de stat maturi, nu...

Traian Ungureanu, atac la Ponta: „La Bruxelles, oameni de stat maturi, nu sefi de hoarda de partid”

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu i-a dat repede un raspuns lui Victor Ponta si declaratiilor acestuia de duminica dimineata, referitor la tema persoanei care reprezinta Romania la Consiliul European, disputa fiind intre Basescu si Ponta.

„In prima saptamana, Guvernul Ponta a facut un pas hotarat inapoi. Tintele de atac ale domnului Ponta nu apartin PDL-ului. Nu ale noastre sunt institutiile, valorile, criteriile, bunurile castigate in atatia ani de valoare, ci ale romanilor. Si cu toate astea, domnul Ponta vrea sa mearga la Bruxelles. Da, sigur, acolo este locul oamenilor de stat maturi, nu al sefilor de hoarda de partid. Ati observat, poate, astazi domnul Ponta a gasit timp sa-l atace pe presedintele Basescu insinuand ca presedintele ar face lobby pentru o companie straina. Este specialitatea domnului Ponta plagiatul. E plagiat din Ion Iliescu de pe vremea cand ne temeam de companii, de straini”, a explicat Ungureanu, duminica, intr-o conferinta de presa.

In plus, el i-a luat apararea lui Traian Basescu sustinand ca seful statului nu s-a pronuntat in favoarea unei companii, ci a aurului, una dintre resursele care ar trebui exploatate in folosul romanilor. „Domnul Ponta apara zatul din Romania, pe care-l depune zilnic in straturi din ce in ce mai groase la ministerul Educatiei. Si atunci, ma intreb: Pe cine vrea sa reprezinte domnul Ponta la Bruxelles? Mafia diplomelor? Grupul de datornici in cash la Dan Voiculescu? Dusmanii locurilor de munca si ai Codului Muncii? USL se alinta spunand ca este un guvern de tranzitie. Oare nu se face tranzitia spre Romania malc a lui Adrian Nastase?”, se intreaba retoric Ungureanu.

„Domnul Ponta mai face o eroare cand spune: „in fond chestiunile europene nu mai sunt chestiuni de politica externa, ci de politica interna”. Cred ca domnul Ponta nu a studiat cu atentie pozitia noastra in UE si nu a aflat ca exista cel putin doua capitole la care nu suntem in interiorul UE: piata muncii si Schengen. Deci, nu putem vorbi de internalizarea tuturor problemelor europene. Poate ca asta domnul Ponta o sa afle in a doua saptamana de guvernare”, a conchis Ungureanu.

author avatar
Ciprian Purice
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger