AcasăNewsTraian Basescu: "Vreau sa fiu cetatean al Republicii Moldova"

Traian Basescu: „Vreau sa fiu cetatean al Republicii Moldova”

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a anuntat, sambata seara, ca vrea sa devina cetatean al Republicii Moldova, dupa ce isi va incheia mandatul de presedinte al Romaniei.

Prezent la Scoala de Vara a Partidului Miscarea Populara, Traian Basescu a anuntat ca este o dorinta mai veche a lui ca, dupa terminarea mandatului de presedinte, sa ceara cetatenia Republicii Moldova.

„Am mai spus-o si o repet. Este in intentia mea ca, inainte de incheierea mandatului, sa mai fac o vizita de ramas bun in Republica Moldova. Apoi, dupa incheierea mandatului, voi cere cetatenia Republicii Moldova. Cum noi am acordat sute de mii de cetatenii cetatenilor din Republica Moldova, sper sa pot beneficia si eu de intoarcerea acestei optiuni”, a declarat Traian Basescu, conform Realitatea TV.

In plus, presedintele Romaniei a anuntat ca ultimul sau obiectiv ca presedinte este ca „Romania sa inceapa procesul de aderare la Spatiul Schengen”. De altfel, Traian Basescu sper ca inca din luna octombrie a acestui an, tara noastra sa intre in Spatiul Schengen macar la nivel de aeroporturi.

author avatar
Cristi Ionita
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger