AcasăNewsTraian Basescu vrea sa faca pace cu Gabriela Firea: "Voi apela la...

Traian Basescu vrea sa faca pace cu Gabriela Firea: „Voi apela la un mediator”

Acuzat de amenintare, fapta pentru care ar putea petrece un an dupa gratii, Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, vrea sa faca pace cu Gabriela Firea, senator PSD.

Prezent, miercuri, la sediul Consiliului de Mediere, unde a primit titlul de „Mediator de Onoare”, Traian Basescu a anunta ca va apela la serviciile unui mediator in dosarul in care senatoarea PSD Gabriela Firea il acuza de amenintare.

Basescu este de parere ca statul nu-si permite cheltuieli exorbitante cu procese pornite de la chestiuni minore si ca ar fi ideal ca tot mai multi oameni sa apeleze la un mediator.

„Eu ii invit si pe cei care nu se inteleg la partaj sa vina la mediator. Ii invit si pe cei care au de rezolvat probleme comerciale, de mici plati. Uitati-va ce proces s-a facut intre doamna Rarinca si doamna Stanciu, daca veneau la un mediator sunt convins ca nu mai era atata antrenare a unor forte uriase: DNA, tribunale, curti de apel, recursuri, cat a cheltuit statul pentru o disputa, fie ea a lui Firea cu Basescu sau a lui Stanciu cu Rarinca”, a precizat Basescu.

„Va promit ca imi voi trimite joi avocatul nu la procuror, ci sa vina la domnul presedinte al Consiliului de Mediere sa stabilim un mediator si sa-i fac propunere doamnei Firea sa mediem cu un mediator aceasta disputa”, a adaugat fostul presedinte al Romaniei.

Raspunsul din partea Gabrielei Firea a fost unul prompt. Aceasta a precizat ca ar accepta sa participe la o sedinta de mediere cu Traian Basescu, dar numai in cazul in care fostul presedinte al Romaniei a gresit cand a amenintat-o ca este posibil sa nu-si mai gaseasca sotul acasa.

In alta ordine de idei, trebuie precizat ca, pe langa Traian Basescu, au mai fost numiti „Mediatori de Onoare” si fostii presedinti ai Romaniei Emil Constantinescu si Ion Iliescu, dar si academicianul Victor Voicu.

author avatar
Cristi Ionita
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger