AcasăNewsTraian Basescu va demisiona daca se va revizui Constitutia

Traian Basescu va demisiona daca se va revizui Constitutia

La sfarsitul ceremoniei de investire a Ecaterinei Andronescu drept ministru al Educatiei, Traian Basescu i-a inmanat premierului Victor Ponta un document prin care anunta ca va demisiona.

Traian Basescu l-a anuntat, printr-o scrisoare, pe premierul Victor Ponta ca, in cazul in care Constitutia va fi modificata, isi va prezenta demisia. Anuntul a fost realizat, luni, la sfarsitul ceremoniei de investitura a Ecaterinei Andronescu in functia de ministru al Educatiei.

Scrisoarea cu demisia a fost prezentat liderilor USL si in luna aprilie a acestui an insa, la acel moment, Victor Ponta a rupt hartia in fata delegatilor la Congresul Extraordinar al PSD.

„In cazul in care veti accepta revizuirea Constitutiei asa cum ea a fost ceruta prin referendumul din noiembrie 2009, dar si propunerea mea de reducere a mandatului presedintelui la 4 ani, va garantez ca in timp util voi demisiona din functia de presedinte al Romaniei, astfel incat alegerile legislative din noiembrie 2012 sa se desfasoare simultan cu alegerile prezidentiale”, le-a scris Traian Basescu liderilor USL.

Totodata acesta le-a cerut USL-istilor si sa reduca numarul de parlamentari.

author avatar
Ionut Zgimbau
302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger