AcasăNewsTraian Basescu, ultima zi la Cotroceni

Traian Basescu, ultima zi la Cotroceni

Luni este ultima zi in care Traian Basescu va mai sta la Palatul Cotroceni, acesta urmand sa fie inlocuit de catre Crin Antonescu, fostul lider al PNL. Basescu ar putea reveni la Cotroceni daca va fi votat la referendum.

Luni va avea loc rocada dintre Traian Basescu, presedintele suspendat al Romaniei, si Crin Antonescu, presedintele interimar, Basescu urmand sa paraseasca, luni, Palatul Cotroceni, cel putin pana la validarea referendumului de demitere din 29 iulie.

Locul acestuia va fi luat de catre Crin Antonescu, fostul lider al PNL, care a anuntat inca de saptamana recuta ca isi va demisia din functia pe care o detine in partid.

Ceremonia ar urma sa aiba loc luni, dupa ce judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei vor constata interimatul pe care il va prelua presedintele Senatului, Crin Antonescu. In acest scop, de la ora 14.00, membrii CCR se vor intalni pentru a constata existenta imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de presedinte al Romaniei.

Traian Basescu a fost suspendat din functia de presedinte al Romaniei pe 6 iulie, in urma voturilor parlamentarilor adunati in cadrul plenului reunit al celor doua camere ale Parlamentului. 256 de parlamentari au votat atunci pentru suspendarea presedintelui.

author avatar
Ionut Zgimbau
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger