AcasăNewsTraian Basescu: "Trecerea Prutului in Al Doilea Razboi Mondial nu a fost...

Traian Basescu: „Trecerea Prutului in Al Doilea Razboi Mondial nu a fost o greseala”

Prezent sambata la Carei, pentru manifestarile de Ziua Armatei Romane, Traian Basescu, presedintele Romaniei, a tinut un discurs in fata asistentei.

Traian Basescu a precizat ca, in opinia lui, se vorbeste prea putin de prima parte a celui De-al Doilea Razboi Mondial, perioada in care au murit multi ostasi romani.

„O sa spun un lucru care poate parea nepotrivit, dar mi-l asum, mai ales acum, pe final de mandat. Sunt de parere ca vorbim prea putin despre prima parte a celui De-al Doilea Razboi Mondial. Atunci au cazut multi ostasi romani care au executat ordinele politicienilor”, a declarat Traian Basescu, conform Realitatea TV.

De asemenea, presedintele Romaniei a tinut sa precizeze ca „nimeni nu o sa poata sa ma convinga ca trecerea Prutului, in Al Doilea Razboi Mondial, a fost o greseala. Trecerea Nistrului poate e discutabila, dar sa nu uitam ca armata romana, prin traditie, si-a aparat teritoriul national. Iar teritoriul dintre Prut si Nistru a fost si este pamant romanesc”.

In iunie 1940, Romania, presata de Uniunea Sovietica, a cedat fara lupta Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta. Un an mai tarziu, armata romana, sprijinita de unitati germane, a inceput lupta pentru recucerirea Basarabiei si a Bucovinei.

author avatar
Cristi Ionita
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger