AcasăNewsTraian Basescu: "Tariceanu, sluga lui Ponta, a comis un abuz grav"

Traian Basescu: „Tariceanu, sluga lui Ponta, a comis un abuz grav”

Acuzat de comiterea mai multor infractiuni, senatorul Dan Sova a scapat, momentan, de problemele pe care le are cu legea gratie interventiei avute de colegii sai senatori.

Acestia ar fi trebuit sa voteze, miercuri, solicitarile Directiei Nationale Anticoruptie de inceperea urmaririi penale si arestarea lui Dan Sova, dar senatorul a scapat pe motiv de lipsa de cvorum.

Au fost doar 79 de voturi „pentru” ridicarea imunitatii si arestarea preventiva a lui Dan Sova, mult sub pragul necesar pentru ca votul sa fie considerat valid. Situatia nu a ramas fara urmari.

Daca sute de romani au iesit in strada pentru a protesta impotriva votului, Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, il considera vinovat pe Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului.

Basescu sustine ca, din lipsa de cvorum, „s-a considerat ca nu s-a votat in cazul lui Sova, iar membrii Partidului National Liberal nu vor avea ce sa atace la Curtea Constitutionala”. Fostul presedinte al Romaniei este de parere ca „acesta este trucul: pentru ca nu s-a votat, nu avem hotarare. Daca Tariceanu a considerat ca nu s-a votat, nu exista un motiv sa emiti o hotarare si, atunci, nu avem hotarare. E un truc. Domnii liberali nu o sa aiba ce sa atace, ca nu va fi hotarare”.

In aceste conditii, Traian Basescu sustine ca „ar trebui depusa o plangere penala impotriva lui Calin Popescu Tariceanu, pentru ca aceasta sluga a lui Victor Viorel Ponta a comis un abuz grav si ar trebui sa ajunga urgent in fata justitiei”.

author avatar
Cristi Ionita
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger