AcasăNewsTraian Băsescu sună adunarea sub arme! De ce-i cheamă în ţară pe...

Traian Băsescu sună adunarea sub arme! De ce-i cheamă în ţară pe rezerviştii plecaţi la muncă în Spania şi Italia

traian-basescuTraian Băsescu sună adunarea sub arme! De ce-i cheamă în ţară pe rezerviştii plecaţi la muncă în Spania şi Italia

Rusia ameninţă în mod deschis Ucraina cu distrugerea, a acuzat ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, pe fondul celor mai recente tensiuni dintre Moscova și Kiev. Kuleba a adăugat că „linia roșie” pentru Ucraina este linia de frontieră și că dacă Rusia va trece această linie roșie, va trebui „să sufere consecințe”.

Guvernul ucrainean se teme că Moscova caută să provoace un „casus belli” pentru a încerca să justifice o operaţiune armată. Rusia a acordat sute de mii de paşapoarte ruseşti în zonele aflate în mâinile rebelilor.

Traian Băsescu vrea să chemăm rezerviştii

Traian Băsescu a spus că, în caz de război, cei plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme, iar acest lucru trebuie discutat in CSAT, înainte de summitul NATO din septembrie.

Rusia e un factor de destabilizare a regiunii. Nu doar legat de Crimeea, ci și de Transnistria, și Nagorno-Karabah, și Osetia.

E clar că un obiectiv strategic al Rusiei e să aibă acces la Dunăre. Rusia avea cea mai mare flotă la Dunăre, iar acum nu se poate apropia de Chilia, unde era vechea graniță. România nu are o amenințare directă.

Nu putem prevedea că Rusia va ataca România, ar fi o nebunie să credem asta. Toate analizele arată că Rusia nu-și dorește război cu NATO. Nu cred că vreo țară NATO va fi atacată de Rusia. Ar fi război, indiferent ce țară NATO ar fi atacată. Dar regional trebuie creat echilibru militar.

Până la sumit-ul NATO din septembrie se vor lua decizii importante: redistribuirea resurselor militare NATO în țările baltice, Polonia, România. Legea privind rezerviștii e o soluție discutată„, a declarat Traian Băsescu pentru Adevărul.

CSAT trebuie să analizeze subiectul

S-a pus problema unei analize a capacităţii noastre de a chema rezerviştii sub arme, dacă ar fi nevoie. Avem o mare problemă aici, pentru că foarte mulţi dintre rezervişti sunt la muncă în Italia, în Spania, în Franţa, în Germania…

Deci este un subiect pe care CSAT îl va analiza în perioada următoare, el a făcut obiect de discuţie în ultimul CSAT şi va trebui să ne refacem capacitatea de a aduce rezerviştii sub arme, dacă este nevoie…„, a mai afirmat fostul preşedint al României, pentru sursa amintită.

author avatar
Andrei Ștefan
1.663 afisari

16 COMENTARII

  1. Mesaj pentru Basescu : Mori javra comunista! Apara-ti singuri averile castigate cu furaciuni facute din salriile noastre! De ce crezi ca am plecat din tara? Scarba!

  2. Băsescu ataca in permanenta poporul român.Dupa ce l-am trădat ,l-a furat acum vrea sa-i trimită la moarte pe tinerii romani pentru o cauză steaina numai pentru a fi protejat de hoțiile lui și ale familiei sale .Este un monstru

  3. Lui Petrov, odata cu suvita i-a plecat si neuronul ne distrus de licoarea made USA si are impresia ca PASTELE a fost mutat in septembrie, ca dupa ce a aprobat stergerea serviciului militar obligatoriu, acum vrea sa-i cheme acasa pe „mieii” incorporabili doar ca sa-i sacrifice. Pai, propun sa se bata cu rusii „armata de profesionisti” cu care ne-a impuiat capul si „aliatii” NATO ca asa ni s-a spus. Sa-i vad…

  4. Poola bleaga de base (nu meriti sa-ti scriu numele cu litere mari) , cei care ai plecat afara au plecat din cauza ta gunoiule. Si acum vrei sa se intoarca si sa-ti apere Bambool locul in care fetele tale o iau prin toate gaurile ? Mars de aici javra. Vrei sa luptam cu flota pe care ai vandut-o , zdreanta? Inca nu ai predat lingura? GUNOIULE.

  5. Lighioana tortionara , prima data cand primim AK-uri venim la barlogul tau cu incarcatoarele pline. Tupeu maaare ai mai boarala .

  6. Ne cheama basex, la arme!
    Foarte bine, venim, venim!
    Dar inceputul va fi cu voi impostorilor si lichelelor si grohacilor care v-ati imbuibat din avutia nationala in ultimii 30 de ani.
    Lumea va cunoaste prea bine, va cunoaste neamurile, si vilele sau domeniile de nababi si de ciocoi mai vechi si mai noi.
    Voi sunteti dusmanii poporului român si nu rusii sau extraterestrii, ci voi politrucilor cu toata cohorta de hoti si tradatori.
    Cine a dat ordin direct sa fie taiate pensiile si soldele militarilor?
    Credeati ca v-am uitat? Cuplul oprea-basexu and company sa ne astepte la magaziile de armament ca venim sa va servim, grohacilor si imbuibatilor, iar plata pt. tradarea de neam si tara una este!

  7. Hăăăuu cit de apreciat e marinaru bețiv care a ascuns flota-n mînecă și a ajuns președinte.Daca eram navigator plecam pe mări și m-ă-ntorceam blindat de bani..FĂRĂ VAPOR! Dar ptina lume știe că e bagat și la protejarea afacerilor cu mag. așa zise de etnobotanice de fapt halucinogene! Venise Amsterdamu la noi în București.

  8. Propun sa se duca la lupta gunoaiele din politie si jandarmerie, ucigasii care se omoara batrani pe strada, iar noi sa le vizitam familiile, sa le ștergem praful de pe mobila scumpa si sa ii ajungem din urma, pe drumul spre Galați.

  9. A ha ha, Baxisule, nu poti fii chiar atat de prost, omule !! 🙂 Bai, sa dai arma la romani, in masa, inseamna inceputul unui frumos si nazdravan razboi civil romano-roman, bai imbecilule !! 🙂 Ar fi cel mai tare film si documentar live transmis non-stop pe CNN si Netflix, chiar trebuie sa o vedem si pe asta, la cat de idioti dusi cu pluta, sau mai bine zis veniti cu pluta pe Dambovita sunt koorvele de hoti politicieni din Bukale, astia chiar ar fi in stare si de acest rahat !! 🙂 O sa fie ceva si mai tare ca in 1907, sa vezi cete de animale salbatice cu arme in mana care nu le stiu folosi exact atacand alte grupuri, o sa fie ca in World War Z, sau ca in Tribes of Europa !! 🙂 Hai, Baxisule, porneste revolutia odata, turnatorule venit cu pluta la Antwerpen !! 🙂 Auzi, dar vezi ca astia au aflat adresa exacta a conacelor tale, asa ca nu te vedem bine in viitorul apropiat, ne intelegi, bai nebunule ? 🙂 Ha ha ha 🙂

  10. Daca vor rusii sa vina, sa vina ca mai rau n-are cum sa fie decat acum. Daca rusii intra in Romania, il aresteaza pe prostul ala de neamt si pe Arahat, zau ca ii gazduiesc la mine acasa si le dau de mancare din putinul meu.

    UE a fost o minciuna, am ramas fara industrie, fara oameni in tara, cresc copiii fara parinti si tara a ajuns la cheremul unor bande de infractori.
    D-alde Dinca! Pe vremea lui Ceausescu il torturau cu fieru incins pana aflau si ce lapte a supt de la maica-sa. Gaseau fetele in 2 timpi si 3 miscari. Acum au labarit-o putin pe la tv si asta a fost tot. Asta e Romania, o tara traficata, despadurita si furata de toate resursele.

    RUSILOR DACA CITITI COMENTARIUL MEU, PUTETI VENI IN ROMANIA! EU MA INSARCINEZ SA VA DUC DIRECT ACASA LA ASTIA CARE SI-AU BATUT JOC DE NOI. DATI-MI UN AKM FARA GLOANTE, ASA IN GLUMA, CA VREAU SA LE BAT CU EL IN USA SI IN GEAMURI LA HOTII ASTIA DE POLITICIENI.
    LUATI-LE TOT, MASINI, CASE, CONTURI, TOT CE VA DORITI! NOUA SA NE LASATI DREPTUL SA NE INGROPAM MORTII CRESTINESTE SI SA OPRIM TAIEREA PADURILOR. SA AVEM CALDURA GRATIS CU GAZUL ROMANESC IN CASELE AMARATILOR UNDE PLANG COPIII DUPA PARINTII CE SUNT SCLAVI IN OCCIDENT.

  11. basescu doreste sa inceapa petrecerea?! Sa vedem pe unde-or scoate cameșa toti hotii din Parlament, Guvern, Prefecturi, Primarii, Consilii Judetene.
    Rusii nu sunt dusmanii nostri! Noi n-avem treaba cu rusii.
    Romanii sunt un popor pasnic, atat de pasnic incat au fost pradati si jefuiti continuu din 1990 pana in 2021.
    Dusmanii nostri sunt politrucii locali si nationali cu neamurile lor si cu toata cohorta de interpusi si de excroci de care s-au folosit pt. a distruge Romania.
    Cum s-a devalizat Romania? Incepand cu directorii de intreprinderi si sefii de institutii manjiti politic si pana la parlamentari sau actuali si fosti presedinti, toti care au asuprit si au furat. Este inevitabil ca puteti deveni tinte.
    N-aveti de ce va plange, ati lucrat de zor pana acum si v-ati asumat sa deveniti tinte.
    Cu toata paza voastra, exista posibilitatea ca nici in gaura de sarpe sa nu puteti scapa de lunetisti si de aruncatoarele de 82, sau de AG 7.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger