AcasăNewsTraian Basescu, scrisoare de multumire catre liderii europeni

Traian Basescu, scrisoare de multumire catre liderii europeni

(foto: presidency.ro)

Traian Basescu le-a trimis oficialilor europeni si liderilor transatlantici o scrisoare deschisa prin care le multumeste pentru sprijinul acordat in Romaniei.

(foto: presidency.ro)

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a trimis, joi, o scrisoare deschisa catre liderii europeni si aliatilor transatlantici prin care a dorit sa le multumeasca acestora pentru faptul ca s-au pronuntat in favoarea statului roman in timpul crizei politice din ultima perioada.

Documentul trimis de catre seful statului nu este insa adresat unor persoane anume, acesta folosind in deschiderea scrisorii termenul generalist de „stimat domn / stimata doamna”.

„Imi face placere sa va adresez cele mai sincere multumiri pentru sprijinul ferm pe care l-ati acordat institutiilor statului roman pe tot parcursul crizei politice severe din perioada 3 iulie – 27 august 2012. Pozitiile publice pe care le-ati exprimat in sprijinul apararii independentei institutiilor statului, in special in ceea ce priveste functionarea justitiei si respectarea deciziilor Curtii Constitutionale, au avut un rol important in mentinerea acestora pe cursul functionarii lor corecte”, se arata in scrisoarea trimisa de Traian Basescu, document postat si pe site-ul oficial al Presedintiei.

In documentul trimis liderilor europeni si aliatilor transatlantici presedintele Romaniei reitereaza faptul ca institutiile statului au rezistat atacurilor politice si au iesit intarite din scanalul care a avut loc in ultima perioada.

„Institutiile statului roman democratic au iesit intarite din aceasta criza si au demonstrat ca au capacitatea de a aplica prevederile Constitutiei si ale legii, in conditiile in care au fost supuse unor presiuni politice deosebite. Acest rezultat nu ar fi fost posibil fara sustinerea dumneavoastra constanta, pentru care doresc inca o data sa va multumesc.
Va rog sa primiti, stimate Domnule / stimata Doamna, expresia consideratiei mele foarte inalte, alaturi de marca aprecierii mele personale deosebite”, se mai arata in scrisoarea presedintelui Traian Basescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
2.128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger