AcasăNewsTraian Basescu s-a recules la sicriul parintelui Arsenie Papacioc

Traian Basescu s-a recules la sicriul parintelui Arsenie Papacioc

Traian Basescu s-a recules la sicriul parintelui Arsenie Papacioc

Presedintele Traian Basescu a mers marti seara, la Manastirea „Sfanta Maria” din Techirghiol, pentru a-i aduce un ultim omagiu parintelui arhimandrit Arsenie Papacioc, care s-a mutat la Domnul la varsta de 97 de ani.

Traian Basescu s-a recules la sicriul parintelui Arsenie Papacioc

Seful statului a mers la Manastirea „Sfanta Maria” impreuna cu sotia sa si au depus o coroana de flori la sicriul parintelui, asezat in biserica manastirii.

Dupa moartea parintelui Arsenie Papacioc, sute de persoane, localnici, dar si turisti, au trecut pe la Manastirea „Sfanta Maria”, pentru a-i aduce un ultim omagiu duhovnicului.

Parintele arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Manastirii Sfanta Maria din Techirghiol, s-a mutat la Domnul, marti, in locasul in care a slujit timp de 35 de ani. Parintele Papacioc va fi inmormantat joi, la Manastirea Sfanta Maria din Techirghiol.

Arhimandritul Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanti duhovnici ai Ortodoxiei, s-a nascut in 1914. S-a calugarit de tanar, la Manastirea Sihastria. A fost egumen la Manastirea Slatina, de unde a fost arestat si dus la Suceava. Dupa ani de calvar in temnitele comuniste, in 1976 a ajuns la Manastirea Sfanta Maria – Techirghiol.

Parintele Arsenie Papacioc face parte dintr-o generatie de mari duhovnici, care au luminat Romania in perioada intunecata a comunismului: Cleopa, Benedict Ghius, Iustin Parvu, Sofian Boghiu, Galeriu, Lacatusu, Ioan Iovan, Teofil Paraian, Arsenie Boca, Mina Dobzeu, Petroniu Tanase, Paisie Olaru, Steinhardt si lista poate continua.

 

author avatar
A.P. Redactor
879 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger