AcasăNewsTraian Basescu revine la Cotroceni, decizia CCR a fost citita in Parlament

Traian Basescu revine la Cotroceni, decizia CCR a fost citita in Parlament

Traian Basescu va reveni la conducerea statului dupa ce decizia CCR privind revenirea lui la Cotroceni a fost citita, luni, in plenul reunit al Parlamentului.

Dupa mai bine de doua ore de certuri, amanari si scandaluri, decizia Curtii Constitutionale (CCR) privind revenirea lui Traian Basescu la conducerea statului a fost citita in plenul celor doua camere ale Parlamentului.

Cel care a citit decizia Curtii Constitutionale privind revenirea lui Traian Basescu la conducerea Romaniei a fost judecatorul CCR Stefan Minea.

Desi initial parlamentarii USL au anuntat ca vor boicota sedinta, astfel incat sa nu se asigure cvorumul necesar citirii hotararii CCR ca Traian Basescu sa revina la Cotroceni, guvernantii din partea PSD si PNL au convenit sa semneze condica. Ulterior, in timpul citirii deciziei CCR acestia au parasit sala de sedinte.

„Decizia CCR incalca principiul democratic fundamental, anume acela ca democratia se exprima prin votul cetatenilor. Am hotarat sa parasim sala in semn de protest”, a declarat liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, citat de rtv.net.

In urma citirii deciziei privind referendumul, Traian Basescu va reveni la conducerea tarii dupa ce, potrivit legii, hotararea va fi publicata in Monitorul Oficial.

author avatar
Ionut Zgimbau
505 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger