AcasăNewsTraian Basescu, reclamat de Parchetul General la CSM

Traian Basescu, reclamat de Parchetul General la CSM

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a fost reclamat de Parchetul General la Consiliul Superior al Magistraturii.

Totul dupa ce Traian Basescu a scris sambata, pe un celebru site de socializare, ca familiile din comuna Nana, care au terenuri puse sub sechestru, „suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva mea”.

Traian Basescu a vorbit si despre dosarul penal in care este implicata Ioana Basescu, fiica sa cea mare, si le-a recomandat procurorilor sa verifice retrocedarile facute si in alte judete.

Membrii Parchetului General s-au sesizat imediat si au facut o cerere catre Consiliul Superior al Magistraturii. Se solicita verificarea posibilitatii ca fostul sef de stat sa fi afectat independenta Justitiei prin cele declarate.

„Masurile procesuale dispuse de procurori intr-un dosar penal sunt analizate si validate doar de catre judecatori. Conducerea Ministerului Public apreciaza ca fiind regretabil faptul ca un fost presedinte al Romaniei pune la indoiala independenta si impartialitatea procurorilor, acest lucru fiind de natura sa afecteze prestigiul si credibilitatea Justitiei. In acest context, conducerea Ministerului Public solicita Consiliului Superior al Magistraturii, in calitate de garant al independentei Justitiei, potrivit art. 1 si 30 din Legea nr.317/2004, sa isi indeplineasca obligatia legala de a apara judecatorii si procurorii impotriva oricarui act care le-ar putea afecta independenta sau impartialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea”, se precizeaza intr-un comunicat al Parchetului General.

author avatar
Cristi Ionita
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger