AcasăNewsTraian Basescu: "Reactia autoritatilor este slaba. Vor fi multe atentate teroriste impotriva...

Traian Basescu: „Reactia autoritatilor este slaba. Vor fi multe atentate teroriste impotriva Romaniei”

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a comentat in termeni duri reactia avuta de autoritati in cazul romanului rapit in Burkina Faso.

Autoritatile romane sunt in alerta maxima, dupa ce Gruparea jihadista salafista din Sahel Al-Mourabitoune a anuntat ca l-a rapit, in urma cu aproximativ o luna, pe cetateanul roman Iulian Gherghut, in Burkina Faso.

Totusi, Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, nu este impresionat de modul in care actioneaza autoritatile romane.

„Reactia autoritatilor este slaba. Este imposibil ca Romania sa nu aiba resursele necesare pentru a afla macar zona cu aproximatie unde se afla romanul rapit. Nu este normal sa abia dupa o luna sau o luna si ceva sa aflam in ce tara se afla romanul nostru. Romania poate obtine informatii din aproape toata Africa, dar autoritatile nu inteleg exact ce inseamna acte de terorism”, a fost mesajul transmis de Traian Basescu prin intermediul B1 TV.

Fostul presedinte al Romaniei se teme ca „din cauza reactiei slabe a autoritatilor romane, statul nostru va parea unul slab. Iar gruparile teroriste tocmai asta cauta. State slabe. Vor fi multe atentate teroriste impotriva Romaniei si vor fi rapiti multi romani. Trebuie sa consideram aceste momente ca fiind atentate la siguranta nationala. Eu am considerat rapirea jurnalistilor romani din Irak o agresiune impotriva Romaniei. Nu poti sa tratezi subiectul altfel cand un cetatean de-al tau este rapit”.

author avatar
Cristi Ionita
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger