AcasăNewsTraian Basescu, prima declaratie oficiala dupa revenirea la Cotroceni

Traian Basescu, prima declaratie oficiala dupa revenirea la Cotroceni

(foto: presidency.ro)

Traian Basescu a sustinut, marti, prima sa conferinta de presa oficiala, de dupa revenirea sa la Palatul Cotroceni, in functia de presedinte al Romaniei.

(foto: presidency.ro)

Marti, incepand cu ora 11.00, Traian Basescu a facut primele declaratii oficiale din functia de presedinte al Romaniei, de dupa revenirea pe scaunul de sef al statului, ocazie cu care a atacat „majoritatea parlamentara” care a facut „tandari statul de drept”.

„In luna iulie o majoritate parlamentara a considerat ca poate face tandari statul de drept prin destituiri, revocari si emiteri abuzive de OUG care au vizat blocarea institutiilor. Destituirea Avocatului poporului, emiterea OUG prin care CCR i se lua atributul de a superviza hotararile Parlamentului, destituirea primilor trei oameni in stat: presedintele Senatului, Camerei Deputatilor si presedintele Romaniei”, a explicat Traian Basescu procesul prin care a fost suspendat, citat de rtv.net.

In urma acestui fapt, sustine presedintele Traian Basescu, statul roman a fost izolat de catre oficialii celorlalte tari membre ale Uniunii Europene, fiind totodata „pusa sub lupa” aliatilor.

„S-a produs brusc un proces de izolare a Romaniei. Trebuie sa redeschidem dialogul cu statele UE. Situatia in Romania a fost resetata datorita faptului ca institutiile statului au ramas in picioare in ciuda atacului deosebit de puternic, acestei furii politice din 3-6 iulie. Aceste lucruri au facut ca Romania sa fie pusa sub lupa aliatilor nostri si a Comisiei Europene care e garantul respectarii tratatelor Uniunii. Politicieni de varf din Romania nu au recunoscut Comisiei Europene un drept dat de tratat de a veghea la respectarea criteriilor politice in statele membre. Prin atitudine ne-am facut mult rau”, a mai spus Traian Basescu.

Cu toate acestea, sustine seful statului, au existat si rezultate bune in urma atacului realizat de USL, stabilindu-se ca institutiile de stat au rams in picioare in urma acestor fapte.

„Ceea ce ne-a aratat aceasta criza politica a fost ca statul roman si-a consolidat suficient de mult institutiile si aici vizez nu doar CCR, dar si Parchetul General, DNA, structurile de securitate natioanale care au slujit statul de drept si au ramas verticale. Vointa de a izola institutii care trebuie sa fie independente a dat roade, iar roadele sunt revenirea la situatia anterioara. Ministerul de Interne nu a mers pana acolo incat sa falsifice listele electorale. E o alta proba ca institutiile statului au ramas verticale. Romania a devenit o tara importanta a NATO si UE. In Romania s-a investit incredere enorma, iar reactia aliatilor a fost una generata de surpriza pe care am generat-o”, a spus Traian Basescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
475 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger