AcasăNewsTraian Basescu, presedinte incepand cu saptamana viitoare

Traian Basescu, presedinte incepand cu saptamana viitoare

Traian Basescu, presedintele suspendat, va reveni in functie saptamana viitoare, dupa ce decizia CCR va fi citita in Sedinta Plenurilor reunite ale Parlamentului.

Sedinta Plenurilor reunite ale Parlamentului in care va fi citita decizia Curtii Constitionale, astfel incat Traian Basescu sa revina la conducerea statului, va fi avea loc luni, a anuntat deputatul PDL Ioan Oltean, citat de b1.ro.

Desi initial democrat liberalii cerusera ca sedinta sa aiba loc vineri, astfel incat Traian Basescu sa revina in aceasta saptamana la conducerea statului, membrii birourilor Permanente ale Camerelor au decis ca intrunirea trebuie sa aiba loc luni, de la ora 15.00.

Motivul amanarii il reprezinta dorinta ca pana atunci parlamentarii sa se intoarca din vacanta astfel incat sa se constituie cvorum, respectiv 50% plus unu din parlamnetarii prezenti, numar necesar pentru a se lua decizia ca perioada de suspendare a lui Traian Basescu sa ia sfarsit.

Marti judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca referendumul privind demiterea lui Tarain Basescu sa fie invalidat, astfel incat acesta sa revina la conducerea statului. Acestia au anuntat ca perioada de suspendare a lui Traian Basescu va lua sfarsit de indata ce hotararea lor va fi citita in cadrul Plenului reunit al Paramentului si a publicarii deciziei in Monitorul Oficial.

author avatar
Ionut Zgimbau
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger