AcasăNewsTraian Basescu, presedinte dupa citirea hotararii CCR in Parlament

Traian Basescu, presedinte dupa citirea hotararii CCR in Parlament

Camera Deputatilor si Senatul se reunesc in sedinta comuna pentru a da citire hotararii CCR privind referendumul de pe 29 iulie pentru demiterea lui Traian Basescu.

Luni, de la 0ra 15.00 va avea loc sedinta comuna a Camerei Deputatilor si a Senatului in cadrul careia se va citi hotararea Curtii Constitutionale privind rezultatul referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei.

Sedinta plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului ar trebui sa reprezinte o formalitate insa parlamentarii USL si-au exprimat parerea conform careia Traian Basescu ar trebui demis de catre Parament, decizia urmand a fi data deoarece votul romanilor care s-au prezentat la referendum prevaleaza in fata hotararii Curtii Constitutionale.

„Nu pot sase oameni, si daca sunt ei judecatori de la mama Leone sau de la Curtea Constitutionala, sa exercite suveranitatea in nume propriu. Ce au facut judecatorii se numeste abuz de drept, adica au hotarat ceea ce ei nu au competenta sa hotarasca. Cine esti tu in statul roman sa hotarasti cine pleaca, cine vine?”, a declarat senator PNL Ioan Ghise pentru Adevarul si preluat de b1.ro.

Parerea acestuia nu este impartasita si de social democratul Viorel Hrebenciuc, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, care a anuntat ca in mod normal citirea hotararii Curtii Constitutionale privind revenirea lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei va avea loc fara „surprize.

„Conform legii, nu este loc de surprize. Practic, maine se citeste motivarea Curtii Constitutionale, dupa care se publica in Monitorul Oficial si devine oficiala reintoarcerea lui Basescu la Cotroceni. (…) Din ceea ce stiu eu, nu cred ca exista alta posibilitate astazi si stiu bine legea”, a afirmat Viorel Hrebenciuc, citat de realitatea.net.

author avatar
Ionut Zgimbau
328 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger