AcasăNewsTraian Basescu: Ponta este dispus sa renunte la marirea accizei pe motorina

Traian Basescu: Ponta este dispus sa renunte la marirea accizei pe motorina

Incep sa se faca progrese in ceea ce priveste relatia dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta cu privire la bugetul pe anul 2014.

Daca Ponta a anuntat ca este dispus sa renunte temporar la acciza pe motorina, nu si cea la benzina, presedintele nu s-a declarat satisfacut, insa a fost multumit ca s-a dovedit ca se poate construi un dialog intre Presedintie si Guvern. In schimb, bugetul Asigurarilor Sociale de stat a fost promulgat.

“Am promulgat Bugetul Asigurarilor Sociale de stat, nu am nimic cu acest buget, inca are usoare rezerve, dar poate nu e rau sa aiba o rezerva. Am luat nota de declaratia primului-ministru, dar si de informarea pe care mi-a facut-o inainte, ca este dispus sa renunte temporar la acciza pe motorina. Nu este un lucru care sa ma satisfaca, dar am vazut ca putem construi un dialog in continuare. Inteleg ca s-a dus domnul Voinea la Bruxelles, nu stiu de ce s-a dus, eu l-am informat pe comisarul Olli Rehn. Astept revenirea premierului si astept sa continuam aceasta discutie. Daca discutam lucrurile astea, doar nu m-oi limita sa fac invitatii publice. Am un spatiu de 20 de zile pe care sunt dispus sa-l folosesc pentru a ajunge la o intelege, cu argumente. Cu cifre. Daca v-as spune public pâna unde sunt dispus sa negociez, nu ar mai avea nimeni de discutat. Cred ca solutia neaplicarii acestei accize este solutia corecta”, a spus Traian Basescu luni seara.

author avatar
Andra Nesu
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger