AcasăNewsTraian Basescu nu a vorbit despre implicarea directa a Romaniei intr-un conflict...

Traian Basescu nu a vorbit despre implicarea directa a Romaniei intr-un conflict cu Rusia

Dupa aparitia in presa a informatiilor potrivit carora Traian Basescu ar fi transmis, in 2008, Statelor Unite ca ia in calcul varianta unui conflict militar cu Rusia in zona Transnistriei, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan, a declarat ca presedintele Traian Basescu nu a vorbit despre implicarea directa a Romaniei intr-un conflict cu Federatia Rusa.

Telegrama este o perceptie subiectiva a unui diplomat american. Cert este ca presedintele a avut, intr-adevar, o intalnire, miercuri, 27 august 2008, la Palatul Cotroceni cu domnul Richard Lugar, liderul grupului republican al Comitetului pentru Afaceri Externe din senatul american. La fel de cert este insa ca, in niciun caz, presedintele Romaniei nu a vorbit despre implicarea directa a Romaniei intr-un conflict cu Federatia Rusa„, a declarat purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan.

Acesta a precizat la Realitatea TV ca intalnirea dintre Basescu si Lugar din 2008 a fost anuntata public la acea data. „S-a discutat despre conflictul din Georgia prin prisma consecintelor umanitare ale operatiunilor militare”, a explicat purtatorul de cuvant al presedintiei.

207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger