AcasăNewsTraian Basescu: "Noul prim-ministru al Romaniei este Mihai Razvan Ungureanu!"

Traian Basescu: „Noul prim-ministru al Romaniei este Mihai Razvan Ungureanu!”

Presedintele Traian Basescu l-a nominalizat pe seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu, in functia de prim ministru al Romaniei, luni seara, la Cotroceni, in urma consultarilor avute cu partidele parlamentare, dupa ce Emil Boc a demisionat.

Basescu a mai declarat ca Emil Boc a intentionat sa-si depuna mandatul inca din a doua jumatate a lunii decembrie, dar ca i-a cerut sa mai astepte, din considerente ce tin de siguranta nationala.

„As vrea sa fac urmatoarea precizare. Inca din luna decembrie am avut o discutie premierul Emil Boc cu privire la depunerea mandatului. Decizia a fost amanata din motive de interes national”, a declarat presedintele Traian Basescu.

Cine este Mihai Razvan Ungureanu, noul premier desemnat al Romaniei

In cursul zilei de luni, pentru postul de premier vacantat in urma demisiei lui Emil Boc au fost vehiculate nume precum cel al lui Calin Georgescu, cel al premierului interimar Catalin Predoiu, dar si cele ale sefilor serviciilor secrete, Cristian Maior si Mihai Razvan Ungureanu.

Presedintele Basescu a avut consultari cu toate partidele parlamentare, ultima runda de discutii fiind cea cu PDL, care a anuntat ca a facut o propunere clara de premier, dar ca decizia revine sefului statului.

Premierul Emil Boc i-a anuntat, luni, pe ministri ca a decis sa depuna mandatul Guvernului.

„Am depus mandatul deoarece nu ma agat de putere, pentru mine, conteaza mai putin daca mai raman in functie cateva luni, pana la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situatia politica si sociala din tara, dar si pentru a nu pierde ceea ce romanii au castigat: stabilitatea economica a tarii”, a spus Boc.

El a facut apel catre clasa politica pentru a trece rapid prin Parlament un nou guvern si a multumit atat presedintelui Traian Basescu, pentru un „parteneriat corect in interes public”, cat si fostilor si actualilor ministri din mandatul sau.

author avatar
Ciprian Purice
2.337 afisari

2 COMENTARII

  1. Bravo ! Presedintele a facut cea mai buna alegere.
    Mihai Razvan Ungureanu este in acest moment cel mai potrivit sa conduca un guvern. Este tanar, este serios si este harnic. Nu exista impotriva lui nici cea mai mica suspiciune de coruptie.

    • Continua Basescu sa puna prim-ministru o marioneta care face sa intarzie debarcarea lui…Va veni si timpul lui Basescu sa plece de la putere…Singura sansa a Romaniei este strada…Hai in strada frati romani ca nu se mai poate…Victorie si unitate pentru Romania…Vrem alegeri anticipate

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger