AcasăNewsTraian Basescu: "Niciodata gazul romanesc nu va trece prin Bulgaria"

Traian Basescu: „Niciodata gazul romanesc nu va trece prin Bulgaria”

Prezent vineri la Consiliul European, Traian Basescu, presedintele Romaniei, a raspuns la mai multe intrebari venite din partea unor jurnalisti.

Printre altele, Traian Basescu a precizat ca Romania nu are o problema in ceea ce priveste aprovizionarea cu gaze, in cazul in care Rusia reduce exporturile de gaze.

„Evaluarea Comisiei Europene este gresita, pentru ca s-au primit date gresite din tara. Romania nu are o problema de asigurare a resursei energetice. Avem multe termocentrale pe gaze care pot fi trecute imediat pe pacura sau pe carbune”, a declarat Traian Basescu, conform Realitatea TV.

De asemenea, Traian Basescu a lamurit si problema exporturilor de gaze ale Romaniei. Presedintele tarii sustine ca „niciodata gazul romanesc nu va trece prin Bulgaria. Nu vom exporta gaze prin intermediul proiectului South Stream. Exporturile romanesti se vor face numai prin Transgaz”.

Traian Basescu a vorbit si despre situatia Ucrainei. In acest caz, parerea presedintelui Romaniei este clara: „Ucraina nu poate cere bani zilnic. Trebuie sa gaseasca resurse pentru a plati datoriile la gaze”.

author avatar
Cristi Ionita
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger