AcasăNewsTraian Basescu merge la Rosia Montana. ONG-urile ii reproseaza "presiunile inadmisibile" asupra...

Traian Basescu merge la Rosia Montana. ONG-urile ii reproseaza „presiunile inadmisibile” asupra autoritatilor locale

Dupa ce a declarat ca proiectul Rosia Montana „trebuie facut” si a sugerat Guvernului mai mult curaj in abordarea publica a subiectului, Traian Basescu merge astazi la fata locului, unde se va intalni cu edilii locali. Intalnirea are loc la scurt timp dupa ce ONG-urile i-au reprosat sefului statului „presiuni inadmisibile asupra autoritatilor abilitate” si i-au solicitat sa ia o decizie privind aprobarea sau respingerea proiectului.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la TVR, ca proiectul Rosia Montana trebuie sa inceapa, mentionand ca statul are nevoie de aur pentru a-l duce in rezervele BNR, care trebuie sa ajungă la 200 de tone.

Basescu declara, recent, la Sulina, ca proiectul de la Rosia Montana „trebuie facut”, pentru ca Romania are nevoie de acesta, „dar cu conditia să fie renegociata partajarea beneficiilor”, seful statului adaugand ca acest proiect nu poate fi pornit fara avizul Comisiei Europene.

Premierul Emil Boc reafirma, vinerea trecuta, ca nu este un „fan” al proiectului Rosia Montana si ca prevederile contractului, nefavorabile statului roman, ar trebui „revazute”, subliniind totodata ca asteapta specialistii sa ii spuna daca este nevoie de acordul CE pentru demararea proiectului.

Sustinerea proiectului de la Rosia Montana a creat tensiuni intre presedinte si apropiatii sai. Recent, fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei,  s-a declarat impotriva inceperii exploatarii zacamintelor aurifere, iar consilierul prezidential Peter Eckstein Kovacs a semnat o petitie impotriva proiectului Rosia Montana.

200 afisari

4 COMENTARII

  1. initiativa domnului presedinte merita felicitari. macar asa pune presiune pe ministere sa isi faca treaba, sa citesca documentatie, sa negocieze pana aduc proiectul la cea mai buna varianta si asta, intr-un timp scurt. era si cazul, dupa cei 10 ani de amanari si lalaieli.

  2. Conform ARTICOLULUI 80 din Constitutia Romaniei, Rolul presedintelui este: (1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate. Alte manopere nu sunt prevazute in fisa postului iar depasirile de competenta intra la ABUZ CONTRA INTERESELOR PUBLICE. In unele cazuri abuzurile PREAMARITILOR mai pot fi numite GOLANII, EXCHIBITII, NEBUNII SAU DRACOVENII, ETC

  3. sincer, din partea mea poate sa faca ce vor, numai sa dea drumul o data la acest proiect. nu inteleg de ce il intarzie atat. problemele cu patrimoniu nu mai sunt, respecta prevederile de mediu, statului ii ies mai multi bani decat ar visa ei sa faca pe degeaba. nu le convine ca din aceasta afacere nu le ies bani?

  4. Organizatiile ecologiece care s-au strans au cam venit deegaba, erau mai multi oameni care strigau ca vor minerit si cu siguranta majoritatea celor din tara isi dorect acelasi lucru

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger