AcasăNewsTraian Basescu, mai usor de suspendat

Traian Basescu, mai usor de suspendat

Potrivit unei decizii luate de comisia juridica din Camera Deputatilor, hotararile Parlamentului nu mai pot fi contestate, creandu-se astfel posibilitatea ca presedintele Traian Basescu sa fie suspendat mai usor.

Presedintele Traian Basescu ar putea fi suspendat mai usor, dupa ce comisia juridica din Camera Deputatilor a decis, miercuri, ca hotararile Parlamentului nu mai pot fi contestate la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat raport favorabil proiectului care modifica Legea de organizare si functionare a CCR, cu 5 voturi pentru si 2 impotriva, voturile impotriva venind din partea deputatilor PDL Gabriel Andronache si Silviu Prigoana.

Proiectul de lege urmeza sa intre, joi, la vot final, in Camera Deputatilo, dat fiind faptul ca aceasta este prima Camera sesizata, iar Senatul este for decizional.

„Legea CCR, ar putea intra maine, in functie de raportul comisiei. (…) Si este o sansa mare”, a declarat Georgian Pop, secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, citat de Realitatea TV.

In urma adoptarii proiectului de lege, Curtea Constitutionala se va pronunta, in ce priveste Parlamentul, doar asupra constitutionalitatii regulamentelor celor doua camere, la sesizarea unuia dintre presedintii celor doua camere, a unui grup parlamentar sau a unui numar de cel putin 50 de deputati sau cel putin 25 de senatori.

author avatar
Ionut Zgimbau
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger