AcasăNewsTraian Basescu la Vatican: Presedintele, intalnire cu Papa Benedict al XVI-lea, inainte...

Traian Basescu la Vatican: Presedintele, intalnire cu Papa Benedict al XVI-lea, inainte de retragerea Suveranului Pontif

Presedintele Basescu si sotia sa, Maria, au ajuns vineri la Vatican. Seful statului urmeaza sa aiba o convorbire tete-a-tete cu Suveranul Pontif. Intalnirea are loc cu doua saptamani inainte ca Sanctitatea Sa sa se retraga din scaunul papal.

Seful statului a ajuns in urma cu scurt timp la Vatican, unde a fost primit de Papa Benedict al XVI-lea. Pe langa convorbirea cu Suveranul Pontif, in biblioteca privata, Basescu urmeaza sa se intalneasca si cu secretarul de stat al Sfantului Scaun, Tarcisio Bertone.

Presedintele Romaniei a mai avut o intrevedere cu Suveranul Pontif, la Vatican, in 2008. Vizita lui Basescu in Italia are loc la doar cateva zile dupa ce Sanctitatea sa a anuntat ca se retrage din fruntea Bisericii Catolice, pe 28 februarie. Suveranul Pontif, in varsta de 85 de ani, a explicat ca simte ca nu mai are forta necesara pentru a duce la capat misiunea incredintata in aprilie 2005, asa ca a decis sa renunte la Pontificat. Hotararea a luat prin surprindere intreaga suflare catolica, dar si intreaga lume.

179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger