AcasăNewsTraian Basescu: Invadarea Ucrainei de catre Rusia va avea efecte dramatice asupra...

Traian Basescu: Invadarea Ucrainei de catre Rusia va avea efecte dramatice asupra stabilitatii regionale!

Presedintele Traian Basescu este de parere ca invadarea Ucrainei de catre Rusia va avea efecte dramatice ”in stabilitatea regional si in dezvoltarea regiunii”, a declarat presedintele Traian Basescu, pentru Digi24.

”Invadarea Ucrainei, daca se va produce, va avea efecte dramatice in stabilitatea regionala si in dezvoltarea regiunii”, a spus Traian Basescu.

”In mod categoric Europa nu se va mai putea ascunde sub stai sa vedem!. Daca se va produce invadarea Ucrainei de catre Federatia Rusa, Europa va trebui sa treaca la etapa a treia de sanctiuni: sistarea importurilor energetice, sistarea operatiunilor financiare, confiscarea activelor Federatiei Ruse pe teritoriul UE”, a adaugat seful statului, potrivit sursei citate.

„Romania va fi partenera Uniunii Europene” intr-un scenario de acest tip, a precizat Traian Basescu.

Președintele a facut aceste declaratii in contextual in care ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat miercuri ca, daca interesele tarii sale in Ucraina vor fi atacate, Rusia va raspunde ca in cazul Georgiei, in 2008, cand a trimis tancuri in aceasta tara din Caucaz.

Foto: badpolitics.ro

author avatar
Alina Costache
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger