AcasăNewsTraian Basescu: Incerc sa obtin pentru Romania un post de vicepresedinte al...

Traian Basescu: Incerc sa obtin pentru Romania un post de vicepresedinte al Comisiei Europene

Seful statului sustine ca Romania doreste in continuare sa mentina portofoliul agriculturii, chestiune agreata si de Victor Ponta. Mai mult, presedintele a adaugat ca va incerca sa obtina si un post de vicepresedinte al Comisiei Europene pentru Romania.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la Digi24, ca nominalizarea comisarului european este „o problema” stabilita impreuna cu premierul Victor Ponta.

„Avem acelasi punct de vedere. Premierul trebuie sa aiba grija prin Ministerul de Externe sa se faca toate demersurile catre ministerele de externe a statelor membre, iar eu am obligatia sa sustin aceste lucru in discutiile cu viitorul presedinte al Comisiei si in Consiliul European”, a declarat seful statului.

Basescu a precizat ca Romania doreste sa mentina portofoliul agriculturii, detinut in prezent de Dacian Ciolos: „Ne-am inteles pe acelasi nume si acelasi portofoliu. Vrem sa mentinem portofoliul agriculturii, care este extrem de important. As spune, cel putin din punctul meu de vedere, ca ar trebui sa incerc ca portofoliul detinut de Romania sa fie nu numai cel al agriculturii, dar sa fie si un post de vicepresedinte al Comisiei. De ce nu?”.

author avatar
Alina Costache
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger