AcasăNewsTraian Băsescu îl spulberă pe Dacian Cioloș ― „oportunistul desăvârșit”

Traian Băsescu îl spulberă pe Dacian Cioloș ― „oportunistul desăvârșit”

Fostul președinte Traian Băsescu a revenit cu o nouă replică pentru Dacian Cioloș, după ce premierul din intervalul 2015-2017 s-a arătat deranjat de acuzațiile că ar fi omul lui Macron și ar reprezenta interesele acestuia la Bruxelles.

„Mă surprinde că în timp ce vorbește că nu ar vrea să se vorbească la televiziune ci să se vorbească cu el, el devoalează deformat o convorbire absolut privată care s-a petrecut în avionul TAROM de marți dimineață în zborul de la București la Bruxelles” a declarat Traian Băsescu. Acesta s-a referit la o ieșire a lui Cioloș, care a dezvăluit marți că „i-am spus și președintelui Traian Băsescu azi, când ne-am întâlnit în avion: dacă vrea să discutăm despre cum putem fi mai puternici în Parlamentul European, în beneficiul României, putem face asta direct și nu prin talk-show-uri cu informații eronate. România are nevoie de politicieni responsabili care să le apere interesele cu toată forța și la Bruxelles și la București, iar pentru mine aceasta este direcția. Apelul meu este să lucrăm împreună, europarlamentarii români, pe subiectele strategice pentru țară”.

Liderul onorific al Partidului Mișcarea Populară (PMP) a făcut apel la dreptul la replică și a continuat prezentarea propriei viziuni referitoare la întâlnirea aeriană cu „Lucien”: „La un moment dat l-am invitat la mine, am rugat stewardesa să îl cheme și l-am invitat lângă mine pentru că era loc liber. Iar discuția nu a avut nicidecum tonul ăsta. Într-adevăr, am discutat despre o posibilă colaborare între toate formațiunile românești, deci toți cei 33 de europarlamentari, lucru pe care l-am spus și ieri la ambasada, unde s-au întâlnit toți europarlamentarii aleși și de aici până la ce spune Dacian, nu îmi place să devoalez discuții private, dar dacă tot a deschis vorba mă văd nevoit să îi amintesc public că discuția s-a axat mare parte din timp pe o explicație pe care el mi-o dădea mie, că nu Macron l-a pus șeful grupului parlamentar, ci a fost el ales așa că a discutat cu toți și a fost un incident cu o doamna care nu știu ce declarație a făcut public și nu a mai fost aleasă ea ci a fost votat el”.

Șeful de stat din perioada 2004-2014 a concluzionat, referitor la fostul prim-ministru: „Deci, obsesia este să fie scos de sub incidența afirmațiilor că este omul lui Macron. A vrut să mă convingă că meritele lui l-au adus la această funcție. Sigur, acum pentru că a deschis subiectul public vă pot spune că după acele 30 de minute de explicații poate s-a convins el. Pe mine nu m-a convins că nu l-a pus Macron, rămân la aceeași părere. Eu aș privi și la slăbiciunile lui, slăbiciuni probabil culturale față de Franța pentru că toți avem într-un fel sau altul o aplecare către o țara sau alta. (…) Și el e căsătorit cu o franțuzoaică, nu are cum să nu fie apropiat de Franța pentru că transferul cultural s-a făcut. Stă cu o bucățică de Franța în casa”, a afirmat Traian Băsescu pentru televiziuni.

Sursa foto: Facebook

author avatar
Filip-Mihael Bodoc