AcasăNewsTraian Băsescu face un anunţ uluitor: "Era previzibil că se va întâmpla...

Traian Băsescu face un anunţ uluitor: „Era previzibil că se va întâmpla aşa ceva la Matei Balş!”

basescuTraian Băsescu face un anunţ uluitor: "Era previzibil că se va întâmpla aşa ceva la Matei Balş!"

Fostul preşedinte al României a comentat tragedia de la „Matei Balş” şi a şocat spunând că aşa ceva era previzibil să se întâmple.

Este o zi trista care confirma fragilitatea unui intreg sistem, sistemul de sanatate romanesc. Arata cat de prost este managementul la nivelul fiecarei institutii de sanatate. In mandatul meu s-au inchis spitale considerate atunci drept morgi.

Noi mostenim sistemul sovietic, n-am vrut sa schimbam nimic. Sistemul nu mai face fata cerintelor actuale. Sa nu spuneti ca nu au fost bani sa inlocuim instalatiile electrice.

În ultimii doi ani a crescut numarul medicilor cu 3.000. Marea problema este infrastructura spitaliceasca. Anual în România mor din cauza infecțiilor din spital 50.000 de oameni. Scrie în raportul profesorului Vlădescu din 2008.

În toata Europa gasim spitale care au 100 de ani. Si in Romania Matei Bals arata impecabil. Dar nimeni nu a dat jos tencuiala de acolo. Si la noi avem spitale care arata impecabil, dar luam infectii din ele„, a spus Traian Băsescu, preluat de postul Romania TV.

Băsescu vrea descentralizarea sistemului de sănătate

E greu să pui degetul pe o persoană. Ce s-a întâmplat la Balș era previzibil că se va întâmpla atâta timp cât nu se respectă normele. Acum câteva săptămâni, domnul Cercel ne spunea că deși nu au căldură, au cumpărat pături ca să le dea pacienților.

Cât timp nu vom descentraliza sistemul de sănătate, să fie autonom, să nu mai depindă de primării și guvern, medicii să fie angajați pe baza prestației, cât timp păstrăm sistemul sovietic, se vor întâmpla astfel de lucruri”, a mai afirmat Traian Băsescu.

S-a deschis dosar penal pentru tragedia de la „Matei Balş”

Anchetatorii au deschis un dosar penal în urma tragediei de la Institutul Matei Balş, unde au murit 5 oameni, după incendiul de vineri dimineaţă. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au întocmit dosar penal in rem.

Primele audiate au fost patru asistente care lucrau la parterul clădirii, unde se află saloanele în care a izbucnit incendiul.

author avatar
Andrei Ștefan
509 afisari

8 COMENTARII

  1. Ni se ridica parul in cap cand auzim de rusi, dar pastram sistemul sovietic in multe institutii. ?????

  2. In urma razboiului multi viteji,cata lipsa de bun simt din partea acestui individ ,care a stat la timona aceste tari timp de 10 ani,da a stat dar nu pentru tara,a stat pentru el,sia consolidat averea familiei pentru 3 generatii,si acum vine cu aere de ultimul parvenit sa dea lectii de indurerare pentru poporul roman,cat tupeu trebuie sa ai,RUSINE,mai inbogatitule iti admiram cat a trebuit sa strangi cureaua pentru averea facuta dint-un salariu de bugetar.

  3. ba nene ,asta e delir si spaima creierului sa auzi de la un fost pres de doua mandate asa ceva cand responsabilitatea sa faca a fost la el !!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger