AcasăNewsTraian Basescu: "Fac apel la Putin sa condamne actiunile militare ilegale"

Traian Basescu: „Fac apel la Putin sa condamne actiunile militare ilegale”

Intr-un anunt fara precedent, Traian Basescu, presedintele Romaniei, a precizat ca face apel la Vladimir Putin in speranta ca omologul rus isi va folosi intreaga autoritate.

„Fac apel la presedintele Rusiei, Vladimir Putin, sa condamne ferm actiunile ilegale de natura militara din regiunea Donetk si sa utilizeze toata autoritatea sa pentru a permite buna functionare a misiunii OSCE in estul Ucrainei” a anuntat Traian Basescu.

Presedintele Romaniei este ingrijorat de actiunile separatistilor pro-rusi din localitatea Slaviansk (Ucraina), care au retinut opt observatori occidentali membri ai Misiunii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa.

Basescu sustine ca „actiunea de retinere a reprezentantilor din cadrul Misiunii OSCE este un atac direct la eforturile internationale de detensionare a situatiei si un gest ilegal din partea unor forte paramilitare ilegitime”.

Nu in ultimul rand, Basescu anunta ca „Romania condamna orice separatism si utilizarea presiunilor de tip militar in solutionarea unor deziderate de natura politica”.

author avatar
Cristi Ionita
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger