AcasăNewsTraian Basescu: Este posibil sa cer boicotarea totala a referendumului

Traian Basescu: Este posibil sa cer boicotarea totala a referendumului

Presedintele suspendat al Romaniei, Traian Basescu, a declarat ca este posibil ca, alaturi de PDL, sa boicoteze referendumul, motivand ca ii este teama de faptul ca membrii USL vor frauda alegerile.

Traian Basescu, seful suspendat al tarii, a anuntat, luni noapte, ca s-ar putea sa ceara boicotarea referendumului, motivand ca, pana in acest moment, membrii USL, prin actiunile pe care le-au luat, au aratat ca se pregatesc sa fraudeze alegerile.

„Imediat dupa ce s-a anuntat suspendarea am fost foarte hotarat sa indemn cetatenii la vot. Acum exista un nou curent: boicotul. 700.000 de persoane din tara au decis sa boicoteze, potrivit unui sondaj. Oricat as vrea nu-i pot face pe acesti oameni sa mearga la vot. Cei de la PDL discuta serios acest aspect deoarece nu vor sa ia parte la aceasta lovitura de stat. Intrebarea mea este: este problema mea sau problema lor sa-si stranga suficienti oameni sa valideze referendumul?”, a declarat acesta, citat de b1.ro.

Presedintele Romaniei a spus ca este posibil sa ceara PDL-ului sa nu ia parte la procesul de votare, atat in comisiile de votare, cat si in sectii, dorindu-se astfel un boicot total.

„Exista riscul sa cer PDL-ului sa nu fie reprezentat in sectiile de votare si sa boicoteze total referendumul. Au mai facut o traznaie. Au emis o lege care zice ca Guvernul poate sa stabileasca orele referendumului cand vor ei. Ma tem de fraudare. La alegerile prezidentiale trecute au fost camere de luat vederi, acum nu vor sa le puna cu toate ca au camerele de la Bacalaureat. Nu au nici liste suplimentare raportate separat. Sunt prea multe elemente care arata o dorinta apriga de a frauda evenimentul. De ce au impins atat de mult orele de inchidere a sectiilor de votare?”, a mai spus Traian Basescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger