AcasăNewsTraian Basescu: Este exclusa intreruperea livrarii energiei electrice catre populatie

Traian Basescu: Este exclusa intreruperea livrarii energiei electrice catre populatie

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, ca prioritatea zero in acest moment este legata de sprijinul comunitatilor si a cetatenilor puternic afectati de situatia de iarna. De asemenea, seful statului a facut declaratii referitoare la consultarile pe care le-a avut cu partidele parlamentare.

Iata principalele declaratii ale presedintelui:

  • Am primit solicitarea publica de a institui starea de urgenta in Buzau. Stiu ca se incearca cu disperare atragerea in dispute publice a presedintelui. Nu este cazul de asa ceva intr-un moment in care oamenii sufera. De aceea, tin sa precizez ce ar insemna daca as raspunde solicitarii domnului Ponta si al presedintelui CJ Buzau. La articolul 3 din Legea 453 pe 2004, starea de urgenta se defineste ca ansamblul de masuri exceptionale de natura politica, economica si de ordine publica aplicate pe intreg teritoriul tarii sau in unele administrari teritoriale.
  • Nu putea fi omis din discutii subiectul situatiei cetatenilor. Le multumesc militarilor pentru devotamentul si eficienta interventiei. Le multumesc celor de pe ambulante, drumarilor. Am observat ca simtul civic a facut ca grupuri de oameni sa actioneze in sustinerea batranilor care nu puteau sa se deszapezeasca.
  • Propunerea pe care le-am facut-o partidelor a fost sa se semneze un protocol la nivelul tuturor partidelor parlamentare. Nu exista opozitie din acest punct de vedere, dar trebuie sa avem convingerea ca exista o majoritate care sustine semnarea tratatului. Sper ca in timpul cel mai scurt sa fie redactat protocolul.
  • Nu exista niciun fel de pericol ca populatia sa ramana fara energie. Probabil se va sista orice export pana la revenirea consumului in parametrii normali. Romania are resurse sa asigure energie electrica pentru populatie. Daca totusi, in conditii exceptionale, s-ar produce o avarie la grupurile mari de alimentare cu energie, s-ar proceda conform unui plan dinainte stabilit. Romania exporta 500 de megawati/ora iar in ore de varf cantitatea exportata ajunge pana la 1.400 de megawati.
  • Prioritatea zero in acest moment este legata de sprijinul comunitatilor si a cetatenilor puternic afectati de situatia de iarna.
author avatar
National
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger