AcasăNewsTraian Basescu e convins: "Ne place sau nu, asistam la islamizarea Europei"

Traian Basescu e convins: „Ne place sau nu, asistam la islamizarea Europei”

Ca Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, nu priveste cu ochii buni patrunderea refugiatilor in Europa este un lucru deja stiut.

Basescu a subliniat din nou, miercuri, ideea conform careia tara noastra a abordat gresit problema imigrantilor la Consiliul JAI.

”Romania a gresit in doua faze. Unu, in momentul cand a acceptat cotele, dupa evaluarea cu 40.000. A acceptat principiul in Consiliul European din iunie. Doi, l-a lasat pe Oprea dezarmat. In spatele lui trebuia sa fie o decizie a Parlamentului, ceea ce i-ar fi permis sa ceara, dupa votul din JAI, anexarea unei minute la decizia JAI-ului. Aici avea argumentul suprem al Constitutiei. Romania avea argumente daca se batea. Din pacate Oprea a fost lasat la voia votului, iar subiectul votului nu figureaza pe agenda Consiliului European. Iar Romania nu a anexat o nota in care macar sa spuna ca are articolul 3, aliniatul 4 din Constitutie. Nu cred ca o pozitie ferma a Romaniei ar mai fi fost posibila dupa ce s-a luat plasa din iunie, cand s-a acceptat cota de 1.783. Singura replica care ii mai ramanea lui Oprea era sa se apere cu Constitutia, pe de o parte, si era extrem de importanta o hotarare a Parlamentului Romaniei”, a explicat Traian Basescu, in timpul unei interventii avute la B1 TV.

Fostul presedinte al Romaniei este de parere ca „7.000 de imigranti reprezinta inceputul. Este cota de anul acesta, pentru ca este inadmisibil, la nivelul UE, sa fortezi cotele, iar pe de alta parte sa nu spui care e strategia sa stopam fenomenul. Este procesul de islamizare a Europei, ne place sau nu ne place. Ii iubesc pe isalmici, dar pentru mine Europa este crestina. Acesti oameni construiesc propiile lor reguli in interiorul statelor”.

Nu in ultimul rand, Basescu a tinut sa ii atace dur pe sefii UE, „care fac presiuni nejustificate”, si sa anunte ca „tot ce se intampla este un esec al zonei Schengen, iar Romania nu este membra a zonei Schengen”.

author avatar
Cristi Ionita
257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger