AcasăNewsTraian Basescu e categoric: "Nu se pune problema sa-i gratiez pe Gigi...

Traian Basescu e categoric: „Nu se pune problema sa-i gratiez pe Gigi Becali si Gica Popescu”

Gigi Becali, patronul clubului de fotbal Steaua Bucuresti, si Gica Popescu, fostul mare international roman, sunt doi dintre cei mai cunoscuti oameni aflati la aceasta ora dupa gratii.

Becali a fost condamnat la inchisoare in Dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar Gica Popescu in Dosarul Transferurilor. Ambii au ceva in comun. Apropiatii lor au depus cererei de gratiere.

Insa vestile nu sunt dintre cele mai bune, Traian Basescu, presedintele Romaniei, precizand ca „nu se pune problema sa-i gratiez pe cei doi”.

Presedintele Romaniei sustine ca „gratierea este un act de vointa al presedintelui. Am facut cateva gratieri, insa doar in primul meu mandat, cand aveam semne de intrebare cu privire la vointa justitiei. In al doilea mandat nu a existat vreo gratiere din partea mea. Nici macar pe motive umanitare”.

In ceea ce-i priveste pe Gigi Becali si Gica Popescu, Basescu anunta ca „decat un om pe care l-am respectat candva, indiferent de numele lui, si a respecta un judecator prefer sa respect judecatorul astfel ca am eliminat din activitatea mea functia gratierii”.

author avatar
Cristi Ionita
613 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger